виж галерията "Изключително съм развълнуван, като виждам реализацията на този проект

...
виж галерията
"Изключително съм развълнуван, като виждам реализацията на този проект
Коментари Харесай

Посланик Рубин посети малчуганите от Дневен център за деца с увреждания

виж галерията "Изключително съм разчувствуван, като виждам реализацията на този план и изгодите от него за децата с увреждания ". Това съобщи Н.Пр. Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати у нас. Дипломатът, зам.-кметът по просвета и обучение Йорданка Ананиева и американски военни посетиха Дневния център в Морската градина и се срещнаха с децата, техните възпитатели и шефа на общественото заведение Диана Костова.

Изграждането на дневния център бе реализирано вследствие на обединените старания на Европейското командване на Водоснабдителна система на Съединени американски щати, отдела за военно съдействие към Посолството на Съединени американски щати в София и Община Бургас.

"Целта на този план бе децата да се усещат тук в действителност пълноценно и да получат тези грижи, от които имат потребност, да развиват своите качества със експерти ", показа по време на визитата на американския дипломат зам.-кметът Ананиева. Тя добави, че сега в постройката на Дневния център се обитават и децата от Помощно учебно заведение "Отец Паисий "/понастоящем Център за специфична просветителна поддръжка Бургас/. Там също започва българо-американски план за цялостна реорганизация на постройката.

По време на визитата си дипломат Рубин получи два трогателни подаръка - рисунка от дребната Патрисия и ръчно направено пано от вълна, също дело на деца и преподаватели от центъра.

Дневният център има потенциал да обслужва 30 деца и младежи с увреждания на възраст от 7 до 29 години, в това число и такива със 100 % неработоспособност. Дейностите, които дава общественото заведение, включват професионални занимания на децата денем, логопедична, психична, рехабилитационна, трудотерапевтична активност и арт терапия. Центърът ще предлага още организация на свободното време и персоналните контакти, самостоятелно образование, почасово прилагане на разнообразни типове услуги и проведен превоз.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР