Виетнамците гласуват днес на парламентарни избори, които се провеждат на

...
Виетнамците гласуват днес на парламентарни избори, които се провеждат на
Коментари Харесай

Виетнам избира парламент

Виетнамците гласоподават през днешния ден на парламентарни избори, които се организират на пет години и нормално след конгрес на ръководещата комунистическа партия, на която е определено ново управление, съобщи Ройтерс. Тази година има по-малко самостоятелни претенденти за 500-членното Национално заседание, което на процедура постоянно утвърждава решенията на ръководещата партия, отбелязва организацията.

Въпреки възприемането на по-открит курс към публични промени и подписаните доста съглашения за свободна търговия, Виетнамската комунистическа партия - една от последните ръководещи компартии в света, резервира строгия си надзор върху страната и медиите, като не толерира инакомислието.

За присъединяване в изборите са регистрирани близо 69,2 милиона гласоподаватели. Те ще гласоподават и за членове на национални препоръки - локалните органи на властта на равнище провинции, региони и общини. Около 92 % от претендентите за Националното заседание са членове на комунистическата партия. Тази година броят на самостоятелните претенденти е намалял на 74 от 97 на предходните избори. Според локални медии за последните трийсет години депутатите, които не са партийни членове, са намалели два пъти.

Изборите се организират в изискванията на пандемия от ковид. Днес хората на опашките пред секциите би трябвало да са с маски, които им се оферират гратис, призовани са да съблюдават отдалеченост и да употребяват дезинфектанти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР