Виетнам и Nvidia ще задълбочат отношенията си, заяви Дженсън Хуанг(снимка:

...
Виетнам и Nvidia ще задълбочат отношенията си, заяви Дженсън Хуанг(снимка:
Коментари Харесай

Виетнам развива изкуствения интелект с американска помощ


Виетнам и Nvidia ще задълбочат връзките си, съобщи Дженсън Хуанг
(снимка: Nvidia)

А мериканският производител на чипове Nvidia, най-големият снабдител за AI промишлеността, възнамерява да разшири партньорствата си с водещите софтуерни компании във Виетнам и да поддържа страната в образованието на експерти по изкуствен интелект .

Nvidia, която към този момент е вложила 250 милиона $ във Виетнам, си партнира с локалните софтуерни компании, с цел да внедри изкуствения разсъдък в облачната, автомобилната и здравната промишленост.
още по темата
„ Виетнам към този момент е наш сътрудник, тъй като имаме милиони клиенти тук ”, споделя Дженсън Хуанг, основен изпълнителен шеф на Nividia, представен от Ройтерс. „ Виетнам и Nvidia ще задълбочат връзките си, като Viettel, FPT, Vingroup, VNG са компании, с които Nvidia се надява да разшири партньорството си ”.

Освен това Nvidia ще поддържа образованието и инфраструктурата за изкуствен интелект във Виетнам, стана ясно от изказването на шефа на компанията.

На конференция, министърът на вложенията на Виетнам, Нгуен Чи Дунг, съобщи, че страната приготвя механизми и тласъци за привличане на капиталови планове в промишленостите на полупроводниците и изкуствения разсъдък.

Нгуен Чи Дунг също изиска от Nvidia да обмисли създаване на център за научноизследователска и развойна активност в страната след предлагането на Хуанг да сътвори база във Виетнам.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР