Виетнам и Китай призоваха за сдържаност при разрешаване на споровете

...
Виетнам и Китай призоваха за сдържаност при разрешаване на споровете
Коментари Харесай

Виетнам и Китай призоваха за сдържаност в споровете в Южнокитайско море

Виетнам и Китай приканиха за въздържаност при разрешаване на разногласията в Южнокитайско море, съобщи Асошиейтед прес след диалозите в Ханой сред външните министри на двете страни - Фам Бин Мин и гостуващия тук Ван И. Двамата дадоха взаимен пресбрифинг за публицисти.

 © Българска телеграфна агенция
Виетнамският хазаин сподели, че двете страни би трябвало да търсят способи да уреждат разногласията си, а да не ги задълбочават.

" Ние предлагаме двете страни в близко време да се заемат съществено с реализирането на взаимните договорености на водачите на двете страни..., да уреждат разногласията си, да не подхващат дейности, които усложняват и задълбочават разногласията, взаимно да зачитат законните си права и ползи в сходство с интернационалното право ", сподели Фам Бин Мин.

Китайският външен министър от своя страна сподели, че уреждането на разногласията е доста значимо за двустранните връзки. Според Ван И двете страни " би трябвало да се въздържат от едностранни дейности, които биха усложнили обстановката, и би трябвало да укрепват морското си съдействие за създаване на подобаваща атмосфера за реализиране на дефинитивно съглашение за разрешаване на морските разногласия, което ще даде мощен подтик на практическото двустранно съдействие ".

Китайският посетител уточни, че сегашните връзки сред двете страни са на " доста положителен път " и сподели, че те са " положителни съседи, положителни приятели, положителни другари и положителни сътрудници ".
Ван И пристигна на посещаване във Виетнам седмица, откакто Ханой заяви, че е замразил огромен собствен план за търсене на нефт вследствие на напън от Китай, отбелязва АП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР