Виена се справя с втория локдаун за тази година по

...
Виена се справя с втория локдаун за тази година по
Коментари Харесай

Сладката страна на локдауна във Виена

Виена се оправя с втория локдаун за тази година по сладостен метод, безусловно.

В момента в цяла Австрия са в действие строги противоепидемични ограничения и ново затваряне , при което питейните заведения, заведенията за хранене, магазините, театрите и музеите не работят. Засега ограниченията ще останат до 6 декември , само че по този начин или другояче някакви ограничавания евентуално ще останат в действие през цялата зима. Емблематичната сладкарница в центъра на Виена взема решение да подслади живота на виенчани с нова услуга и вкарва drive-in зоната на паркинга пред едноименния хотел.

Така виенчани към този момент ще могат да купят истинската торта " Сахер " пред хотела, минавайки пеш или с кола.

Освен истинската торта " Сахер ", там се продават и сладки кубчета " Сахер " , а от емблематичната сладкарница приготвят още хрумвания, с които да подсладят локдауна на виенчани, в случай че им се хапва нищо сладко.

Зоната за извършване на покупки от автомобила пред хотел " Сахер " е отворена всеки ден от 8 до 19 часа . Веднага щом колата спре, чиновник на хотела взема поръчката и донася истинските артикули " Сахер " до колата на клиента. Всяка покупка може да бъде платена и с безконтактна карта.

За фамозната виенска торта

Виенската торта " Сахер " - може би най-известната торта в света - е направена за първи път преди през 1832 година Днес във Виена се създават 300 000 такива торти годишно, като една трета се сервират във виенския хотел «Сахер», една трета се продават в хотелския магазин, а една трета се изнася в целия свят - даже в Казахстан и Нова Зеландия. За изпичането на това количество торти са нужни 1,2 милиона яйца, 80 тона захар, 70 тона шоколад, 37 тона кайсиево сладко, 25 тона масло и 30 тона брашно.

В сладкарския завод в Симеринг-Виена се пекат по 1000 торти дневно, като специфичен човек разрушава нужните за тази цел 7500 яйца. И през днешния ден тортите се подготвят ръчно, а рецептата остава загадка на производителя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР