Виена. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев днес проведе

...
Виена. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев днес проведе
Коментари Харесай

Зоран Заев: Нашите резултати и капацитет за започване на преговори с ЕС са неоспорими

Виена. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев през днешния ден организира конференция в края на срещата на върха за Западните Балкани във Виена, на която участва по покана на австрийския канцлер Себастиан Курц, написа македонското електронно издание Centar .

На конференцията министър председателят Заев осведоми, че е направена огромна европейска стъпка в македоно-българския другарски разговор и изрази мощна убеденост, че посредством този развой скоро Западните Балкани ще донесат нови позитивни вести за Европа.

" Възстановяваме доверието сред двете страни и сред нашите доста близки, бих споделил приятелски нации. " И аз диря поддръжката на всички вас по този път. " Европейската вероятност би трябвало да победи евроскептицизма ", акцентира министър председателят Заев.

Премиерът Заев, наблягайки политическата поддръжка за политиката на разширение и ясната вероятност на Европейски Съюз за Западните Балкани, която той персонално получи по време на срещите с европейските водачи, както и с всички най-висши представители на Европейския съюз, акцентира:

„ В това отношение е доста значимо в този момент, в навечерието на конференцията „ Бъдещето на Европа “, политическите гласове за полезностите на обединена Европа, както в страните-членки на Европейски Съюз, по този начин и в страните-кандидатки, да бъдат доста по-силни. "

Премиерът Заев повтори, че Република Северна Македония е ослепителен образец, че европейската вероятност е мощно и ясно обръщение, което е от огромно значение за поддържане и усилване на темпото на осъществяване на промените в страната, които носят съответни изгоди за жителите и възстановяване на качеството на живот.

„ През март предходната година Съветът на Европейски Съюз единомислещо даде зелена светлина за започване на договаряния със Северна Македония и Албания, в това число България, потвърждавайки, че нашите резултати и потенциал и готовността ни да стартираме договаряния са безспорни.

„ Изискваме Европейски Съюз да извърши своето главно обвързване и да признае и резервира като скъп актив историческите и идентичностните разлики на нациите на европейския континент “, съобщи министър председателят Заев на конференция на срещата на върха на Западните Балкани, инициирана от австрийския Канцлерът Курц, която се организира във Виена, Австрия, като повтори, че държавното управление на Република Северна Македония остава на същия стратегически път, обезпечи цялостно участие в НАТО и ще придвижи страната към Европейския съюз.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР