Виена. Почти 40 хиляди души излязоха на масови протести в

...
Виена. Почти 40 хиляди души излязоха на масови протести в
Коментари Харесай

APA : Поредна събота на протести срещу ограничителните мерки в Австрия

Виена. Почти 40 хиляди души излязоха на всеобщи митинги в събота в огромните австрийски градове против ограничаващите ограничения поради ковид и проектите на австрийското държавно управление да вкара наложителна имунизация против Covid-19. Това заяви Австрийската организация за печата (APA) , базирайки се на полицията.

Около шест хиляди души излязоха на проява в град Клагенфурт, а в Грац - към 30 хиляди души. Демонстрацията в Грац се трансформира в една от най-големите в града от 1945 година насам. В Санкт Пьолтен стачкуваха към три хиляди души, като там бяха арестувани стачкуващи.

В Австрия, заради четвъртата вълна на пандемията и за отбягване на срив в здравната система на фона на рекордна заболеваемост от Covid-19, беше въведено общонационално блокиране за всички поданици и ограничавания за овакантяване на дома от 22 ноември до 12 декември. Тези ограничения се оказаха непопулярни в австрийското общество.

Локдаунът и проектът за въвеждане на наложителна имунизация против Covid-19 от февруари 2022 година провокираха всеобщи митинги с присъединяване на десетки хиляди хора в Австрия през предишния уикенд и спад в рейтинга на ръководещите партии. Безпрецедентен брой хора стачкуваха във Виена предходната събота. Полицията заяви за към 40 хиляди стачкуващи, а уредниците - за към 100 хиляди.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР