Виена. От 20 декември влизането в Австрия ще бъде разрешено

...
Виена. От 20 декември влизането в Австрия ще бъде разрешено
Коментари Харесай

МВнР на Австрия: От 20 декември влизането в страната е разрешено само за ваксинирани и преболедували COVID-19 – и с отрицателен PCR-тест

Виена. От 20 декември влизането в Австрия ще бъде позволено единствено за имунизирани против COVID-19 и преболедували инфекцията. Освен това тези категории хора би трябвало да показват негативен PCR тест за ковид. Това оповестиха от Министерството на външните работи на страната, предава ORF , най-голямата австрийска социална медия.

„ От 20 декември за влизане от всички страни се вкарва наложителното предписание „ 2P+ “ (ваксинирани, преболедували и с PCR тест).

Изключение от правилото се прави за имунизирани с бустърна доза ваксина, бременни дами с противопоказания за имунизацията, директни пасажери, възпитаници и за пътешестване до работа в интернационалните организации. За да влязат в страната те ще се нуждаят само от негативен резултат от теста за ковид.

Гражданите на Австрия и останалата част от Европейския съюз, които не са били имунизирани или не са преболедували ковид, би трябвало да преминат през електронна регистрация и да съблюдават 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната на петия ден, в случай че показват негативен PCR тест.

Австрийското здравно министерство изясни, че се вкарват ограничавания, с цел да се предотврати разпространяването на новия вид на ковид – „ Омикрон “. Срокът на годност на PCR теста за влизане не би трябвало да надвишава 72 часа. Ангола, Замбия и Малави са добавени към листата на страните, където се популяризират рискови разновидности на ковид. Кацането на пътнически самолети от тези страни е неразрешено, оповестиха още от Министерството на здравеопазването.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР