Виена. От 1 февруари в Австрия влиза в сила задължителна

...
Виена. От 1 февруари в Австрия влиза в сила задължителна
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия Шаленберг: От 1 февруари в Австрия влиза в сила задължителна ваксинация

Виена. От 1 февруари в Австрия влиза в действие наложителна имунизация. Това разгласи канцлерът на страната Александер Шаленберг на конференция, предава ORF , най-голямата социална медия в Австрия. „ Не желаеме пета вълна “, аргументира се водачът на кабинета във Виена.

Националният локдаун влиза в действие на 22 ноември: на първо време за интервал за 10 дни, след което ще бъде изработка оценка на обстановката. Максималният период за локдауна ще бъде 20 дни. От идната седмица всички заведения, заведения за хранене, културни институции, търговски центрове и други затварят порти. Учениците минават към отдалечено образование.

Шаленберг упрекна съперниците на всеобщата имунизация против ковид за виновници за въвеждането на локдаун. „ Поради сериозността на обстановката нямаме различен избор, с изключение на да наложим ограничавания за всички, с цел да защитим всички нас и нашата здравна система. От понеделник се вкарва общонационален локдаун за най-много 20 дни, който ще бъде оценен след 10 дни и ще завърши автоматизирано на 13 декември “, сподели Шаленберг на конференция.

На 1 февруари ще има и общодържавно условие за имунизация. „ Не желаеме пета вълна “, сподели Шаленберг. „ Стигнахме до мъчно решение - решението за неотложно въвеждане на общонационална наложителна имунизация. То би трябвало да влезе в действие от февруари 2022 година “, разясни канцлерът.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР