Виелица удари части от американските щати Калифорния и Невада през

...
Виелица удари части от американските щати Калифорния и Невада през
Коментари Харесай

Виелица остави без ток жители на щатите Калифорния и Невада

Виелица удари елементи от американските щати Калифорния и Невада през уикенда и се чака да продължи и през днешния ден. Снежната стихия към този момент е затворила основни пътища и ски курорти, а хиляди останаха без ток. Поривите напразно надвишиха 289 км/ч в планинския регион на Сиера Невада в Калифорния , който беше и един от най-тежко засегнатите.

В пика на бурята през нощта сред събота и неделя карта от уеб страницата на Bluefire Studios LLC сподели местностите, където е имало цялостно спиране на ток - близо 15 000 клиенти в Калифорния и повече от 1000 в Невада. Планинските региони остават най-силно наранени от бурята.

В събота случаи на паднали дървета върху електропроводи е имало по автомагистрала 89 покрай ски курорта Palisades Tahoe, съгласно вести от San Francisco Chronicle. Съобщава се за десетки блокирали камиони, както и за коли, които са губели надзор на пътя.

Над два метра сняг падна в местността към езерото Тахо, а самия град е бил засипан с близо 1.2 метра снежна завивка. Няколко ски курорта към езерото затвориха в петък и останаха затворени през събота и неделя. В региона на Сиера Невада жителите бяха предизвестени за " висока до рискова заплаха от лавини ", което включва и околните елементи край басейна. Някои райони бяха покрити с съвсем 2.5 метра сняг по време на бурята през уикенда , по данни от лавинния център " Сиера ".

" Навън вали много мощно сняг, доста прохладно е и електричеството спря за към половината град ", заяви Томас Петканас, барман в Alibi Ale Works в Incline Village покрай езерото Тахо, на осведомителната организация Associated Press. " Ние сме едно от дребното отворени места през днешния ден ", добави той.

Жителите на Сакраменто бяха предизвестени, че " пътуването може да стане мъчно и даже невероятно " сред понеделник и сряда поради поривистите ветрове, снежната завивка и падналите клони на дърветата.

121 километра от дължината на междущатската автомагистрала 80 бяха затворени в събота и неделя, а някои елементи са останали затворени и през вчерашния ден сутринта. Калифорнийската магистрална патрулна работа в град Тръкий, която е покрай границата с Невада, заяви в обществената медия X, че " екипът по незабавни случаи и влекачите се изправиха пред усложнения заради виелицата, до момента в който доближат водачите. "

Вчера междущатската автомагистрала 80 беше отворена още веднъж , само че веригите за гуми бяха наложителни поради заледения сектор при прохода Донър.

Националният парк " Йосемити " беше затворен в петък , а посетителите бяха помолени да изоставен до обяд. Той беше отчасти отворен в неделя следобяд, като се чака още зони да бъдат отворени още веднъж по обяд в понеделник, стига изискванията да разрешават, оповестиха от парка в обществената мрежа Instagram.

Вчера предизвестията за зимни стихии бяха в действие в четири щата - Калифорния, Орегон, Айдахо и Колорадо.

В други елементи на Съединени американски щати също се следи рисково време. Горски пожари бушуват в Тексас. Пожарникарите се борят да овладеят големите огньове измежду сложните метеорологични условия.
 Зимни стихии с торнадо взеха жертви в Съединени американски щати
Зимни стихии с торнадо взеха жертви в Съединени американски щати

Очаква се суровото време да продължи през цялата седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР