Вие сте любител на книгите? Със сигурност ви е позната

...
Вие сте любител на книгите? Със сигурност ви е позната
Коментари Харесай

Неделите са за четене

Вие сте фен на книгите? Със сигурност ви е позната обстановката, когато влезете в книжарница и установите, че купувате книга или две, макар че към момента имате няколко непрочетени вкъщи. И когато книгите стартират да се натрупат, стартира да се натрупа и вашето възприятие за виновност.

Дните ни наподобяват изпълнени с работа и задания и защото не желаеме общественият ни живот да стопира, сме склонни да запълваме последното си свободно време с кафе, обяд или вечеря. Вероятно най-малко един път сте си казвали, че би трябвало да четете повече, само че чувствате, че просто нямате време. 
 Румен Радев ще желае гаранции за въздушния суверенитет на консултациите за кабинет 14 окт 2022 | " На идните съвещания за образуване на държавно управление ще диря отговор какви решения оферират партиите...
Крайно време е да превърнете четенето в приоритет. Не единствено няколко страници тук и там, приказвам за през целия ден, отделен само за четене! Нещо като: делничните дни са за работа и другарство, съботата е за домашни задължения и срещи с другари, а неделя - единствено за четене и нищо друго с изключение на четене.



Имало е интервали в предишното, когато „ светостта ” на неделята е била неоспорима. Нека в този момент я превърнем в ден, отдаден на магията на книгите, тъй като сред страниците им се случват чудеса.

Това какво тъкмо ще четете в действителност не е толкоз значимо - художествена литература, научна литература, вестник, обичаното ви списание или друго. Важното е, че четенето изостря мозъка и му дава необятна независимост. Специализираната  литература, храни мозъка и уголемява знанията и мъдростта, а четенето на разказ, да речем, ви придвижва в различен свят.

Това са пространства и време, в които проблемите не се намесват и не играят роля, доста елементарен, само че ефикасен метод да изключите всичко и всички.



След като сте избрали неделя като ден за четене, чувството за независимост може да ви връхлети още от  сутринта. Предстои ви цялостен свободен ден без никакви проекти, тъй че вие ​​само би трябвало да изберете къде – дали ви се желае да се сгушите на дивана или леглото с новия разказ на обичания си създател или да излезете на кафе рано заран с уикенд вестника самичък, заобиколени от хора, само че въпреки всичко толкоз погълнати от четенето си, че да забравите света в близост.

Превърнете четенето в неделя във ваша свещена гала. Отдайте се на лукса да можете да „ загубите “ през целия ден единствено за четене, и да забравите къде сте  прелиствайки страница след страница.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР