Вие може да обичате плажа, но телефонът ви не. Защитете

...
Вие може да обичате плажа, но телефонът ви не. Защитете
Коментари Харесай

Kaк да предпазите техниката си през лятото

Вие може да обичате плажа, само че телефонът ви не. Защитете техниката си в летните жеги с няколко съвета, показани от Mashable.

1. Внимавайте с температурата

Крайно високите или ниски температури могат да имат видим резултат върху батерията на телефона, върху екрана и други съставни елементи. Има и заплаха от така наречен " гибел от жега ", което е толкоз извънредно, колкото звучи.  Също като кожата, най-хубавият метод да отбраните техниката си е да я пазите на сянка. Ако откриете, че телефонът е прегрял, оставете го да се охлади постепенно и последователно. 

Ако ваканцията ви е снежна, дръжте телефона във вътрешен джоб, с цел да го предпазите от внезапни смени в температурата. Студът доста съкратява живота на батерията, по тази причина най-добре си носете аварийна. 

Използвайте охлаждаща подложка за преносимия компютър, когато работите на открито, даже и да не ползвате такава вкъщи. На слънце даже и новите преносими компютри прегряват. Почистването на вентилатора също е значимо, с цел да може той да работи добре и устройството да не прегрява. И все пак, най-добре го дръжте на сянка.

2. Използвайте защитни средства

Друг проблем е водата. Ако сте желаете да отбраните оптимално телефона си от прахуляк, вода и пясък, най-добре е да използвайте... презерватив за телефон. Звучи неуместно, само че такива защитни средства към този момент сe продават - Smartskin Condoms for Smartphonesса термопластични обвивки, които пречат на дъжда, пясъка, праха и други да обхванат през дребните пролуки в телефона и причинят вреди. Същевременно те са задоволително тънки, с цел да може умерено да ползвате телефона си през тях. А за гребане и плуване имате потребност от спомагателна защита, като да вземем за пример непромокаемата кутияDryCASE. С нея можете даже да вършиме фотоси под водата.

3. Ако се намокри

Дори и да изпуснете незащитения си телефон във водата, няма мотив за суматоха. Извадете батерията и SIM картата, подсушете леко с забрадка, след което го сложете в купа или торбичка, цялостна с ориз и го оставете да престои една нощ. Оризът ще попие влагата. Ако и това не помогне, занесете го на сервиз, преди да губите вяра.

4. Пазете от разтърсване

Ако сте решили да носите преносимия компютър си на дълъг планински поход, е значимо той да е в добре подплатена чанта или кутия, която да го защищава при неравния терен. Пластмасовите обвивки могат да го предпазят от одраскване и други пострадвания, само че няма да оказват помощ против камъните или мощното друсане в колата, когато карате в неравна околност. Потърсете добре подплатена чанта (или специфичен ръкав), тъй че компютърът да е облекчен компактно от всички страни и да е добре изолиран от останалото наличие на раницата ви. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР