Вие бяхте една от първите организации, които приех в началото

...
Вие бяхте една от първите организации, които приех в началото
Коментари Харесай

Радев към строителите: Моето доверие няма бъде спечелено с протести

Вие бяхте една от първите организации, които одобрих при започване на своя мандат и това беше естествено, тъй като съм воден от убеждението, че вашата активност е от голямо значение за обществото - не можем да приказваме за съвременна страна без развита и модерна инфраструктура. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата с Камарата на строителите в България.

Днес камарата изкарват 1000 строителни машини в едната лента на бул. " Цариградско шосе " след 8-и километър и ще стачкуват спокойно поради политическите офанзиви към сектора. По-рано денем те се срещнаха с ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и внесоха подписка с 60 хиляди подписа и отворено писмо в Народното събрание, които ще бъдат връчена на всички политически партии. От КСБ упорстват да се приключи потреблението на сектора за политически цели, както и обезпечаване на отбрана и сигурност на българските строители. Преди срещата с президента камарата се срещна и с държавното управление в Министерски съвет. Там те обявиха, че упорстват да бъде прекъснато политизирането на сектора.

" За да решим проблемите, които ни вълнуват, би трябвало да сме наясно, че има 3-ма значими участника - изпълнителната и локалната власт, в ролята на възложител, вторият са притежателите и управлението на крупните строителни компании и третият - подизпълнители, междинни, дребни и хилядите служащи строители, които съзнателно изкарват прехраната си ", уточни още Радев на срещата.

Президентът добави: " Готов съм да изслушам всички ваши проблеми, визии, визия за развиване на бранша и да спомагам с всичко, което е в границите на моята институция ".

Той изрично акцентира, че служащите в сектора заслужавали по-добро възнаграждение и условия на труд и добави: " българите чакат да пътуват безвредно по сигурни пътища, които да не се ремонтират незабавно след употреба. Моето доверие и на обществото няма да бъде извоювано с митинги, заявления и конференции, а с качество и бистрота - всеки лев да отива по предопределение, а контролът да е изчерпателен и да ви разрешава да изпълнявате активността си по най-хубавия метод ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР