Видяхме я в „Най-мрачният час“, където фокусът от прекрасното й

...
Видяхме я в „Най-мрачният час“, където фокусът от прекрасното й
Коментари Харесай

Лили Джеймс – скритото съкровище на Мама миа: Отново заедно

Видяхме я в „ Най-мрачният час “, където фокусът от прелестното й осъществяване бе преместен върху първия „ Оскар “ за ненадминатия Гари Олдман. Три години по-рано облече роклята на Пепеляшка за едноименния баснословен филм, от на следващия ден пък се завръща на огромен екран с „ Мама миа: Отново дружно “.

Лили Джеймс е от актрисите, които не се набиват на очи – визията й на кукла Барби я слага върху поточната линия от звезди-еднодневки. Талантът й обаче вещае друго, а доказателство за това е точно присъединяване й във втората част на мюзикъла, въодушевен от песни на ABBA.

Не са доста актрисите, които могат да запълнят неналичието на Мерил Стрийп на екрана. Именно с тази задача се нагърбва Лили Джеймс в продължението „ Отново дружно “. На нея е поверена ролята на младата Дона Шеридан (героинята на Стрийп), а за задачата 29-годишната вяра на Холивуд учи в подробност всеки подскок и гримаса на носителката на „ Оскар “ от екранизацията, излязла тъкмо преди 10 години.

Загърбва и английския си акцент с няколкомесечни уроци по американски диалект, поради корените си от Обединеното кралство. Резултатът е повече от очароващ. Лили Джеймс се трансформира в свободолюбивата, мощна и самостоятелна Дона, в чиято роля се влюбихме в първата част, изиграна от носителката на „ Оскар “. „ След първичния потрес, че би трябвало да вляза в обувките на актриса от такава класа се замислих, че в действителност аз не възпроизвеждам младата Мерил Стрийп, а – младата Дона. И с помощта на Мерил Стрийп разполагах с изобилен извор на ентусиазъм “, безапелационна е Джеймс.

„ Мама миа: Отново дружно “ служи като успореден роман за сегашното на Софи (Аманда Сейфрид) и предишното на Дона (Лили Джеймс). В серия от ретроспекции фенът се среща със събитията, довели до установяването на Дона на вълшебния остров Калокаири и оспорваното бащинство. Добавете към това безконечните шлагери на ABBA, вълнуващата постановка на Ол Паркър, танцуващите Колин Фърт, Пиърс Броснан и Стелан Скарсгард, Шер в облика на баба и не на последно място - заветна, въпреки и къса, поява на Мерил Стрийп към края на лентата, и ще получите летен шлагер със наложителен пас към върха на боксофиса.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР