Видяхме от поведението на Има такъв народ сега, когато започнаха

...
Видяхме от поведението на Има такъв народ сега, когато започнаха
Коментари Харесай

Лорер: Изборите ще са референдум - правова държава или статукво

" Видяхме от държанието на " ИТН " в този момент, когато започнаха да показват една по-диалогична страна на тяхната групировка, че на думи е едно, само че на процедура излиза, че те още веднъж са с ГЕРБ и Движение за права и свободи в практиката да блокират най-важните промени, за които сме пристигнали.... Изграждането на ново доверие с Има Такъв Народ е сложен развой ".

Това съобщи пред министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер, член на управлението на " Продължаваме промяната "

" Тъй като прокуратурата у нас не работи, Антикорупционната комисия, която би трябвало да се сътвори, е лостът, който би трябвало да задвижи правораздаването. Това е основно, само че се оказа, че нямаме схващане в Има Такъв Народ при много месеци на опити да задвижим този въпрос ", сподели той.

Според него жителите от ден на ден стартират да схващат, че идващите избори ще са референдум за това дали желаеме законова страна без обири, или желаеме да продължим по остарелия път на статуквото.

" Хората осъзнават цената на изборите като вододел - дали желаеме България да продължи в извънредно бърз темп с промените, които са закъснели с 12 години, или желаеме да си продължи с партиите на статуквото и с всичко, което произтича от това ", изясни Лорер.

Той акцентира, че отговорността е в ръцете на президента, който би трябвало да избере подобаващия мандатоносител, на който да връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Ние сме разписали в проектопрограмата за кабинета " Василев " явен график за промените и по кое време би трябвало да се случат. Ако се откри партия в този парламент, която успее да събере парламентарно болшинство, което да поддържа тази стратегия, в този ѝ тип - това ще бъде голяма изненада за мен. Силно песимистичен съм, че друга политическа мощ ще успее да се оправи с това ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР