„Видя се, че поведението и позицията, която БСП защитаваше, заедно

...
„Видя се, че поведението и позицията, която БСП защитаваше, заедно
Коментари Харесай

Борислав Ангелов: Парламентът прие позицията на БСП да не се изпращат оръжия в Украйна

„ Видя се, че държанието и позицията, която Българска социалистическа партия защитаваше, дружно с нейния ръководител Корнелия Нинова се случи в решението на Народното събрание. Всяка една от обединенията направи стъпка в тази посока. Виждаме, че когато в обединението има стремежи, намират разсъдък и съгласие, което е добре за тях. “ Това съобщи политологът Борислав Ангелов в ефира на Българска национална телевизия, по отношение на решението на Народното събрание да не дава оръжия на Украйна.

Ангелов не счита, че заемът на публичното доверие към това държавно управление изтича. „ Особено в случай че то се върне към неговия смисъл, към неговото основаване, какво би трябвало да свърши то, изключително с проблемите в българската стопанска система. Хората се интересуват от цени, инфлация и приходи. Правителството е редно да стартира да залага на тези тематика и да работи по актуализацията на бюджет “, съобщи той като добави и тематиката с помощите за газа и нефта, с цел да може бизнесът и жителите да бъдат по-спокойни.

По тематиката за Република Северна Македония Ангелов разяснява, че България е подкрепяла страната през тези 30 години. „ Аз обаче виждам от през вчерашния ден едно друго нещо, което може да се получи като офанзива против обединението, и което се прави от страна на Президенството. Свършихме тематиката с Украйна и в този момент ще активираме тематиката с ветото на РСП към Европейски Съюз “, счита социологът.

„ Изведнъж се основават едни чувства и внушения, които не са доста положителни и желаят надали не да се върже държавното управление и да не могат да свърши работа, която в действителност да подкрепи Северна Македония в осъществяването на отговорностите си “, сподели още той и добави, че сега Скопие се надяват на огромната поддръжка, която имат от Съединени американски щати и Европейски Съюз на фона на протичащото се в Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР