Видинското училище Свети Свети Кирил и Методий отбеляза патронния си

...
Видинското училище Свети Свети Кирил и Методий отбеляза патронния си
Коментари Харесай

Видинското училище Свети Свети Кирил и Методий отбеляза патронния си празник

Видинското учебно заведение " Свети Свети Кирил и Методий " означи патронния си празник. ​Сред гостите на тържеството бяха кметът на доктор Цветан Ценков и заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова.
Директорът на образователното заведение инж. Бисерка Каменова предложения доктор Ценков да сервира одобрение по време на формалното разкриване на празника. " Може да се каже, че от през днешния ден, когато честваме светите равноапостоли Кирил и Методий, стартират прелестните майски празници на българската книжовност. Аз в никакъв случай не споделям славянска, тъй като тя е българска книжовност, която ние сме дали на нашите приятелски нации от славянската общественост.
 Великденски базар в Крайдунавския парк чака жителите и гостите на Видин Великденски базар в Крайдунавския парк чака жителите и гостите на Видин
Великденски базар в Крайдунавския парк чака жителите и гостите на Видин. Той е ситуиран в пространството против Драматичния спектакъл....
Радвам се, че във Видин съществува такова учебно заведение по изкуствата, което дава образа на нашата нематериалност освен в районен смисъл, а и в народен. Нашите прелестни деца се трансформират в страхотни музиканти, художници, хора на изкуството. Имам една фантазия – ние в действителност посредством вас да обновим достолепието на нашия старопрестолен град “, сподели в словото си кметът на Общината.
След това връчи приветствен адрес на инж. Бисерка Каменова, в който пожелава на нея и на целия училищен колектив да са постоянно измежду първите, да откриват и развиват дарбите на своите ученици и да ги водят решително в креативното им занятие. „ Бъдете здрави, дано триумфите Ви се множат, а мъдрите думи и почтени каузи на светите братя озаряват бъдещето Ви! “, написа в адреса.
​На събитието участваха представители на Видинската света митрополия, на Регионалното ръководство на образованието, шефове на образователни заведения, родители. ​След формалната част празникът продължи с богата стратегия, в която възпитаници от разнообразни паралелки демонстрираха своите гении и получиха доста овации от присъстващите на тържеството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР