Видинският митрополит Даниил освети божия дом, посветен на пазителя на

...
Видинският митрополит Даниил освети божия дом, посветен на пазителя на
Коментари Харесай

Видинският митрополит Даниил освети църквата Свети Архангел Михаил в село Долна Рикса /снимки/

Видинският митрополит Даниил освети божия дом, отдаден на пазителя на душите и бореца срещу злото Свети Архангел Михаил в монтанското село Долна Рикса, оповестиха от локалната администрация.
Днес православните християни честваха в нея събора на вожда на небесните сили – Архангеловден.
„ Изключително съм удовлетворен, че на това място в центъра на селото изградихме следващия храм в общината “, съобщи кметът на Монтана Златко Живков.
Той изясни, че е на една крачка от упоритостта си да построи църкви във всичките 23 села. Последната от тях ще бъде осветена идната година в село Крапчене.
Първата копка на храм „ Свети Архангел Михаил “ бе направена преди две години. Двама са огромните донори за богоугодното дело. Това са Николай Калистратов и Надко Наков, заяви кметският наместник на село Долна Рикса Любомир Ангелов. С по-малки суми се присъединили и други християни.
Църквата има и земята към храма, също след подаяние. Теренът е 10 декара. Той е измит от общинските служби и предстой отново от тях да бъде направена хоризонталната планировка, да бъде завършен парк и направена детска площадка.
Съвсем скоро ще бъде направена и първата венчавка в новия храм, похвали се Ангелов. От днешното освещаване всяка неделя вратите му ще са отворени за богомолци, а свещеникът, които ще ги води по пътя на Истината е отец Славейко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР