Видинският епархийският съвет реши на свое заседание даренията, които постъпят

...
Видинският епархийският съвет реши на свое заседание даренията, които постъпят
Коментари Харесай

Видинската епархия праща дарения в Сирия и Турция

Видинският епархийският съвет реши на свое съвещание даренията, които постъпят в храмовете в епархията през първите три седмици на Великия пост, да бъдат разпределени поравно в помощ на потърпевшите от военните дейности в Украйна и при разрушителните трусове в Турция и Сирия. Това заяви за Българска телеграфна агенция Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил. 

Той изясни, че във Видинската митрополия е постъпило писмо от районния мюфтия Неджати Али с молба за помощ за потърпевшите от земетресенията. Негово Високопреосвещенство добави, че писмото е прегледано на съвещание на Епархийския съвет, на което е взето решението даренията, получени в храмовете на епархията през първите три седмици на Великия пост, да бъдат предопределени точно за облекчаването на страданията на потърпевшите хора, само че освен в Турция, а и в Сирия и Украйна

„ Земетресението засегна Турция, само че и райони в Сирия, а потърпевшите в Сирия срещат по-големи компликации да им бъде доставена филантропична помощ и не можем да разделяме страданието. В същото време близо до нас, в Украйна, също бедстват толкоз доста хора. Така че по отношение на тази голяма покруса, достигнала всички тези хора, еднообразно желаем да помогнем с каквото е допустимо “, изясни митрополит Даниил.

„ Призоваваме всеки един – и свещенослужители, и православни християни – да бъдем съпричастни, изключително в интервала на Великия пост, когато милосърдието и милостинята са значителен миг в нашето смирение “, уточни видинският епископ.

Помощта за потърпевшите в Република Турция ще бъде предоставена посредством Главно мюфтийство, за потърпевшите в Украйна – посредством Украинската православна черква, с предстоятел митрополит Онуфрий, за потърпевшите в Сирия – посредством Антиохийската патриаршия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР