Видин. Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на

...
Видин. Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на
Коментари Харесай

Денят на балотажа в област Видин започна в спокойна обстановка

Видин. Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България стартира умерено, през миналата нощ в района няма регистрирани нарушавания на публичния ред. Това оповестиха от одмвр-Видин .

Всички секционни изборни комисии (СИК) се охраняват от чиновници на Министерството на вътрешните работи. Охраната ще продължи до оповестяване края на изборния ден, превозването и предаването на изборните бумаги и материали от СИК в РИК.

Оперативният щаб на ОДМВР-Видин работи в непрекъсната връзка с институциите, ангажирани в изборния развой. Продължава използването на всички нужни ограничения за защита на публичния ред, пожарна сигурност и обезпечаване на спокойното протичане на изборния ден.

Сигнали за нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой, могат да се подават на тел. 112, на денонощната линия 02/90 112 98, e-mail: [email protected], както и на място в регионалната дирекция и районните ръководства във Видин, Белоградчик и Кула.

Сектор „ Български документи за идентичност “ в ОДМВР-Видин и звената в РУ-Белоградчик и РУ-Кула, ще спомагат на българските жители без годни документи за идентичност.
Днес, гишетата в паспортните служби ще работят до 19.00 часа, чиновниците ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период персонални карти) с оглед жителите да могат да упражнят изборните си права.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР