Видин. Дълг от 515 хиляди лева към ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги,

...
Видин. Дълг от 515 хиляди лева към ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги,
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО спира доставката на електроенергия на ВиК - Видин

Видин. Дълг от 515 хиляди лв. към ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, огромна част от който е в просрочие от началото на предходния месец, постанова прекратяване на снабдяването с електрическа сила на обекти на ВиК - Видин, оповестиха от компанията . Крайната мярка влиза в действие от 6 декември 2021 година и се постанова, с цел да бъде лимитирано натрупването на спомагателни отговорности, които биха довели до съществени оперативни усложнения за комерсиалното сдружение от групата на ЕНЕРГО-ПРО. За сериозната обстановка беше алармирано Министерството на районното развиване и благоустройството, принципал на ВиК Видин.
Натрупването на отговорности във ВиК бранша се случва в сложна обстановка на пазара на електрическа енергия и ликвидна рецесия в бранш електроразпределение, резултат от растежа на цената на електрическата енергия на енергийната борса. ЕНЕРГО-ПРО няма опция да кредитира просрочията, изключително в огромни размери. В тази връзка и за ограничение на струпване на спомагателен дълг и с оглед опазване стабилността на енергийната система се постанова прекъсване на електрозахранването до погасяване на отговорностите.

Енергийната компания взима поради обстоятелството, че водоснабдяването също е услуга с висока социална значителност и подхваща прекратяване на зареждането на неизрядните клиенти единствено в краен случай. Натрупването на огромни отговорности обаче слагат сдружението в затруднено състояние за погасяване на настоящи отговорности.

ЕНЕРГО-ПРО работи в интерес както на клиентите, които заплащат отговорностите си в точния момент, по този начин и на всички участници във веригата по доставка, транспорт и систематизиране на електрическа енергия, което допуска навременното и качествено доставяне с електрическа сила и надлежно безпроблемна работа на електроенергийната система. Задълженията на водоснабдителните сдружения водят до увеличение на финансовата тежест върху ЕНЕРГО-ПРО. Това индиректно ощетява изрядните платци, като лишава финансов запас за вложения в мрежата и слага енергийното сдружение в ролята на заемодател на ВиК фирмите. Обявените ограничения са израз на устрема на ЕНЕРГО-ПРО да подсигурява сигурността на енергийната система и да бъде предпазен публичният интерес с равнопоставено отнасяне на всички клиенти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР