Видеото от 1.8 гигапикселовата камера е поразително ясно. И плашещо,

...
Видеото от 1.8 гигапикселовата камера е поразително ясно. И плашещо,
Коментари Харесай

Свръхмощна камера ви вижда от височина над 5 км

Видеото от 1.8 гигапикселовата камера е поразително ясно. И плашещо, написа Popular Science. Тя е част от план на DARPA, организацията за научни планове към американското Министерство на защитата.

Прикачена към безпилотен аероплан, ARGUS-IS (Autonomous Real-Time Ground Ubiquitous Surveillance Imaging System) може да следи от въздуха всички движения в един приблизително огромен град, написа Daily Mail.

Самият датчик на ARGUS към момента е конфиденциален, само че главните му правила на работа към този момент са известни.

Той употребява 368 чипа, сходни на тези в камерите на мобилните телефони, с цел да сформира видео с резолюция 1.8 милиарда пиксела. Това значи, че от височина 5000 метра във въздуха ARGUS-IS може да види човек, махащ с ръце. И генерира подобен вид първокачествен видеозапис за повърхност от 15 квадратни благи.

Тя може да съхранява милион терабайта видео на ден, до 5 000 часа запис, така че безмоторните самолети скоро освен ще могат да следят какво става по земята, само че и да го съхраняват.

Дали тази камера е била употребена, не се оповестява, само че помислете: в случай че имате такава играчка, щяхте ли да я държите в ъгъла? Вижте видетото ето тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР