Видеоклип, заснет от жител на бургаския квартал Победа, показва как

...
Видеоклип, заснет от жител на бургаския квартал Победа, показва как
Коментари Харесай

Заради недостиг на линейки в Бургас изписват пациенти с COVID-19 и през нощта

Видеоклип, сниман от гражданин на бургаския квартал " Победа ", демонстрира по какъв начин стара жена, изписана след лекуване от ковид, е превозена до дома ѝ по мрачно. Случката се е развила след 20:30 часа нощес. Шофьорката на колата за спешна помощ, в която няма здравно лице, е принудена сама да смъкна трудноподвижната пациентка. Въпреки молбата ѝ никой от присъстващите не ѝ оказва помощ, предава bTV.

" Погледнете защо става въпрос! В квартал " Победа ", град Бургас, дамата напряко я хвърлят, че е била оздравяла. Вижте, изпратили са единствено един човек, сама изнася хората от Коронавирус ", разяснява свидетел на обстановката.

" Вие разбирате ли, че е една кола за спешна помощ в целия град?! Не могат да сварват хората ", дава отговор им шофьорката, която има близо 30-годишен стаж в Бърза помощ в Бургас.

Тя отхвърли коментар, афектирана от отношението. Нейни сътрудници описаха, че във вчерашния ден е навъртяла над 350 км. Върнала се от айтоско село преди да транспортира последния пациент до гетото, което става близо 2 часа след края на работното ѝ време.

Коронавирус колата за спешна помощ е една за цялата област.

72-годишната пациентка е лекувана в продължение на 9 дни в Коронавирус отделението на УМБАЛ - Бургас. От болничното заведение обясниха, че е изписана, откакто лекуващият доктор е решил, че е нормализирана и може да продължи лечението си в домашни условия.

Коронавирус отделенията в региона са претъпкани и по тази причина пациентите се изписват незабавно, откакто положението им се усъвършенства. Това става когато и да е на денонощието, когато се освободи колата за спешна помощ.

" Пациентът наложително би трябвало да бъде превозен със профилиран транспорт, защото предстои на карантина ", прецизираха още от болничното заведение.

Съседите на изписаната пациентка, която е и диабетно болна, споделят, че тя не може да се обслужва сама и не е доизлекувана. Те упорстват РЗИ да извърши стерилизация към къщата ѝ и незабавно да бъде открит триажен център в квартала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР