Видеоклип, в който президентът на Турция Реджеб Тайип Ергдоган инструктира

...
Видеоклип, в който президентът на Турция Реджеб Тайип Ергдоган инструктира
Коментари Харесай

Видеоклип показа как Ердоган инструктира да се работи с избирателите

Видеоклип, в който президентът на Турция Реджеб Тайип Ергдоган инструктира локални деятели на ръководената от него Партия на справедливостта и развиването (ПРС) по какъв начин да " пазят компактно " гласоподавателите, с цел да попречат на опозиционната прокюрдска Демократична партия на народите (ДПН) да влезе в Меджлиса, се трансформира в интернет сензация, оповестява „ Хюриет дейли нюз “, представен от БГНЕС.

Записът с дълготрайност 39 секунди е от среща на 9 юни на Ердоган с квартални деятели в централата на ПСР в Истанбул. Въпреки че срещата е извършена при закрити врата, водачът на партийната организация в махалата Топселви Ахмед Йозтюрк споделил видеото на своята фейсбук страница. По-късно Йозтюрк е изтрил своя пост, само че видеото към този момент се е трансформирало в сензация.

" Приятели, във връзка с ДПН нашата партийна организация би трябвало да извърши характерна задача. Не мога да приказвам тези неща на открито [публично]. Говоря ги на вас тук. Защо? Защото в случай че ДПН падне под чертата за влизане в Народното събрание, това ще значи, че ние живеем на едно доста по-добро място “, споделя Ердоган, преди да инструктира партийните фрагменти да " пазят компактно " гласоподавателите във всяка махала.

„ Добре знаете кой кой е … Ако нашите квартални деятели не знаят кой кой е, би трябвало да си подадат оставките. Вземете листата с гласоподавателите от всяка една секция и вършете работата си ", прибавя Ердоган.

В различен видеоклип от същата намира се чува по какъв начин турският президент инструктира партийните фрагменти да си обезпечат болшинство в секционните комисии, с цел да " приключат нещата в Истанбул, преди те въобще да са почнали ". " Не би трябвало да повтаряме 7 юни ", предизвестява Ердоган, като има поради изборите от 2015 година, когато партията му изгуби парламентарното си болшинство.

За да влязат в турския Меджлис, партиите би трябвало да преодолеят 10% преграда. От ДПН реагираха остро на изтеклите видеоклипове. Официалният акаунт в Туитър на про-кюрдската ДПН разгласява следното известие: " Лидерът на ПСР Ердоган намерено подстрекава към закононарушение. Той възнамерява да открадне нашите гласове; посредством машинация и напън да ни остави под чертата ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР