Ветровито беше за поредна сутрин, поради което и минималните температури

...
Ветровито беше за поредна сутрин, поради което и минималните температури
Коментари Харесай

Остава горещо с рекордните 31° - кога се очакват валежи

Ветровито беше за поредна заран, заради което и минималните температури са още веднъж в доста необятни граници - от едвам 6° във Видин и 11° в София до цели 24° във Враца.

В околните часове югозападният вятър ще отслабва, а в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква по-хладен въздух, само че все пак ще се задържи топло за октомври с оптимални температури сред 26 и 31 градуса, в София към 27°. Слаби превалявания от дъжд се чакат основно в западните региони от страната.

През нощта и на следващия ден сутринта облачността ще е забележителна, с дребна възможност за превалявания. Температурите едва ще се намалят - минималните ще бъдат сред 12 и 17 градуса, а оптималните от 24° до 29°, в София към 25°. След обяд облачността ще понижава до най-вече слънчево време. В цялата страна вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са към 23°-25°, а вълнението на морето ще отслабне до 1-2 бала.

С променлива облачност ще стартира денят в планините, която в следобедните часове последователно ще понижава до най-вече слънчево. Ще се задържи прохладно с сдържан северозападен, по билата краткотрайно мощен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад.

Валежи от дъжд се чакат на следващия ден на доста места в западните региони от Европа - на Британските острови, във Франция, Португалия и Испания, а също и в северните, където ще вали и сняг. Предимно слънчево ще остане над Средиземноморието, в централноевропейските страни, както и на Балканите, където остава и по-топло от нормалното за интервала.

У нас все по този начин извънредно топло за втората половина на октомври ще бъде доникъде на новата седмица. В сряда вечерта тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд. По-значителна облачност и едва и краткотрайно захлаждане се чака в четвъртък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР