Една неплатена глоба може да попречи на продажба на автомобил

...
Една неплатена глоба може да попречи на продажба на автомобил
Коментари Харесай

Как неплатени глоби провалят сделки?

Една неплатена санкция може да попречи на продажба на автомобил да вземем за пример. Това може да се случи от през днешния ден, тъй като влизат в действие промени - съгласно тях нотариусите към този момент ще са задължени да ревизират, дали хората, които изповядват договорка имат неплатени налози, мита, осигуровки или санкции. Това провокира напрежение в сектора. Нотариуси предизвестиха, че може да има закъснение при покупко-продажбите.

Неплатени санкции, налози или други отговорности към страната може да провалят договорка за продажба на парцел или автомобил да вземем за пример. От 3 май всички продавачи ще бъдат проверявани от нотариусите дали не са длъжници.

" Тези нововъведения основават в допълнение работа за медиаторите за покупко-продажбите с недвижими парцели и най-много за нотариусите. Основната тежест идва при нотариусите, които влизат във функционалността на събирачи на налози за сметка на страната ", съобщи Антон Андонов, брокер в организация за недвижими парцели.

Новите правила слагат покупко-продажбите под въпрос.

" Ако нотариусът откри, че има такива отговорности - те би трябвало да бъдат погасени незабавно или да бъде записан нов час и да бъде основана нова организация за договорка ", добави Антон Андонов.

Ако нотариус изповяда договорка на човек със отговорности към страната - ще бъде персонално виновен.

" Тези промени фактически привнасят напрежение в нашата работа, защото нотариусът би трябвало дейно да ревизира за съществуването на обществени отговорности подлежащи на обществено осъществяване - не както до този миг страните представяха заявления. Ние сме персонално виновни, това значи - в случай че една санкция за едно пътно нарушаване не се заплати, тогава нотариусът би трябвало да я заплати от личния си джоб ", разяснява Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара.

Направени небрежно промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс преди 10 дни също внесоха ужас в бранша. Редактираният текст изисква повторна информация и от осъждам по вписванията.

" Притеснявам се, че ще има закъснение на договорката, тъй като по моя информация към момента съдиите по регистриране не са подготвени със съответната техника, компютри, нямат електронни подписи и това може да извърши закъснение ", добави Димитър Танев.

Специалистите поучават справките за отговорности да се правят по-рано от деня на договорката. Като това е допустимо посредством уеб страницата на Национална агенция за приходите.

" Ние ще съветваме клиентите и ще оказваме помощ те да извършат електронни информации или да вадят удостоверения по член 87 имат ли или не отговорности - няколко дни преди договорката ", съобщи Антон Андонов, брокер в организация за недвижими парцели.

" Не е подложен текстът на публично разискване, не е изтънчено никакво мнение нито от който и да е, просто по този начин е изменен ", сподели още Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР