Ветото на Австрия е несправедливо. България отговаря на критериите от

...
Ветото на Австрия е несправедливо. България отговаря на критериите от
Коментари Харесай

Евродепутатът Илхан Кючюк: Ветото на Австрия за Шенген е несправедливо

Ветото на Австрия е незаслужено. България дава отговор на критериите от 2011 година и за нас пълноправното участие в Шенген е безалтернативно. Това съобщи водачът на европейските либерали Илхан Кючюк.
 
Пред NOVA тази заран, Кючюк беше безапелационен, че приемането на България в Шенген до края на тази година би трябвало да се сложи на всички формати.
 
Един от методите е да се приказва обществено и да се упражнява либерален напън, съгласно Кючюк е на площадите – проява, която той дружно с румънския му сътрудник Влад Ботош и Хелмут Брандщетер от австрийската демократична партия NEOS, ще покажат през днешния ден във Виена.
 
" Отказът за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство провокира отчаяние и незадоволеност измежду жителите, които с право се стремят към същите права като другите страни от Европейски Съюз. Демонстрацията цели да покаже желанието ни, както и желанието на жителите на нашите страни, за цялостна интеграция, единение и унищожаване на дискриминационните бариери, които имаме вяра, ще срещнат схващане и в не дребна част от австрийското общество. Тук не става въпрос единствено за Шенгенското пространство, а за признаването, уважението и спазването на правилата на тъждество и взаимност в Европейския съюз. Това е групов глас, изискващ правдивост ", безапелационен е Кючюк.
 
Чрез обществената мрежа Facebook евродепутатът приканва всички жители, които усещат това несъгласие като незаслужено отнасяне и спънка към цялостното европейско обединяване, да се причислят към демонстрацията. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР