Кремъл предупреди Съединените щати за последиците и привика своя посланик,

...
Кремъл предупреди Съединените щати за последиците и привика своя посланик,
Коментари Харесай

Кремъл предупреди САЩ за последиците след удара в Крим

Кремъл предизвести Съединените щати за " последствията " и привика своя дипломат, ден откакто Москва заяви, че украински удар с американска ракета против Крим е умъртвил четирима души.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова удара по Севастопол " безчовечен " и упрекна Вашингтон в " убиването на съветски деца ".
Две от жертвите са малолетни.
Песков уточни мненията на президента Владимир Путин по-рано този месец по отношение на въоръжаването на страните за вероятно нанасяне на удари по западни цели.
„ Участието на Съединените щати, директното присъединяване, вследствие на което умират съветски цивилни, не може да остане без последици “, сподели Песков пред кореспонденти.
" Времето ще покаже какви ще бъдат те ", сподели той.
Външното министерство заяви, че е привикало американския делегат Лин Трейси в понеделник.
По-късно той излезе с изказване, в което се споделя, че Вашингтон " носи идентична отговорност с режима в Киев за това безчовечие " и ударът " няма да остане ненаказан ".
Русия сподели, че ударът в неделя по град Севастопол е бил осъществен с доставена от Съединени американски щати ракета ATACMS, заредена с касетъчна бойна глава.
Местни чиновници в Москва споделиха, че ракетата е блъснала регион на пристанищния град с пясъчни плажове и хотели.
На среща с интернационалните осведомителни организации, в това число Агенция Франс Прес този месец, Путин разкритикува доставките на Запада на оръжия с огромен обхват на Украйна.
„ Ако някой счита, че е допустимо да доставя такова оръжие на военна зона, с цел да нападна наша територия и да ни основава проблеми, за какво нямаме право да доставяме оръжия от същия клас в райони на света, където ще има удари на чувствителни уреди на тези (западни) страни? " сподели Путин.
" Тоест отговорът може да бъде несъразмерен. Ще помислим върху това ", сподели той пред кореспонденти.
Песков се базира и на мненията на Путин, че данните за задачите на украинските удари се дават от западните страни.
Крим беше едностранно анексиран от Русия през 2014 година
Андрий Йермак, шеф на канцеларията на украинския президент, сподели в понеделник: „ Крим е Украйна “.
" Русия би трябвало да напусне полуострова. Тяхната войска и военни обекти там би трябвало да престанат да съществуват ", сподели той в обществените мрежи.
Високопоставен асистент на украинския президент Михайло Подоляк също допусна, че Крим е законна военна цел.
„ Крим също е огромен боен лагер и склад със стотици директни военни цели, които руснаците цинично се пробват да скрият и прикрият със личните си цивилни “, сподели той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР