Ветерански организации призоваха руския президент Владимир Путин да отложи заради

...
Ветерански организации призоваха руския президент Владимир Путин да отложи заради
Коментари Харесай

Ветерани призоваха Путин да отложи парада за 9 май заради коронавируса

Ветерански организации приканиха съветския президент Владимир Путин да отсрочи поради ковид военния церемониал на 9 май , на който би трябвало да бъде маркирана 75-ата годишнина от успеха над нацистка Германия, съобщи Франс прес.

Представители на няколко ветерански организации приканиха в писмо съветския президент " да вземе това мъчно, само че вярно решение ". Засега събитието не е анулирано макар изолацията, наложена на московчани за битка против разпространяването на ковид.

Парадът на 9-и май е огромно патриотично мероприятие, което се управлява от самия Путин. Очакваше се тази година празненствата да бъдат още по-големи поради юбилея , отбелязва Агенция Франс Прес.

Ветераните приканват Путин " да провежда боен церемониал на друга дата, когато съгласно епидемиологичната обстановка парадът няма да съставлява опасност " за участниците в него, а ще бъде същински празник, се споделя в писмото, представено от съветски медии.

На 9 май се отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред Съюз на съветските социалистически републики. Преди появяването на пандемията голям брой водещи международни политици бяха удостоверили, че ще участват.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР