Ветерани от Tesla създават електрическа каравана за 125 хил. долара,

...
Ветерани от Tesla създават електрическа каравана за 125 хил. долара,
Коментари Харесай

Бивши служители на Tesla представят каравана, която не ограничава пробега

Ветерани от Tesla основават електрическа каравана за 125 хиляди $, която може да се тегли, без да се понижава пробегът на електрическия автомобил.

Lightship L1 обаче не е единствено за електрически автомобили, а може да помогне и на колите с ДВГ да употребяват по-малко гориво при изтегляне.

Бен Паркър и Тоби Краус, някогашни чиновници на Tesla, са основали нова компания, която се стреми да премисли различен тип транспортни средства: транспортните средства за отдих.

Днес те разкриха първия си артикул – Lightship L1 – ремарке за къмпинг с електрическо задвижване, което съгласно тях може да бъде теглено от електрически автомобил, без това да се отрази на пробега му.


„ Тъй като 90 % от пазара се състои от теглени кемпери, ние започнахме със основаването на напълно електрическо туристическо ремарке, което не наподобява на нито един кемпер, разполагаем през днешния ден, и това е единствено началото “, споделя Краус в известие.

„ Използваме опита си в създаването и проектирането на автомобилни електрически транспортни средства, с цел да изградим марка, която основава възхитителни прекарвания при пътешестване навън за всички и притегля още повече хора към пътуването с кемпер. “

Благодарение на ефикасния си дизайн Lightship твърди, че L1 е три пъти по-аеродинамичен от обичайните туристически ремаркета, което му оказва помощ да понижи въздействието си върху пробега на теглещия автомобил.

Освен това на борда му има батерия с потенциал 80 kWh, което е почти равностойно на акумулаторния пакет на Mercedes EQC. Това значи, че когато е на пътя, ремаркето в действителност се задвижва единствено, което съгласно Lightship значи, че електрически автомобил с пробег от 483 км ще може да го реализира, даже когато тегли ремаркето.

Това обаче е потребно освен за електрическите автомобили. То значи също, че камионът с мотор с вътрешно горене може да измине по-голямо разстояние.

Тъй като цените на бензина доближиха рекордни стойности през предишното лято, доста притежатели безспорно биха желали да разходът им да не се усилва при изтегляне.

Освен че оказва помощ за самозахранването, L1 разполага с до 3 kW слънчева сила, което значи, че ремаркето може да зарежда жилищните потребности на жителите си, намалявайки потребността от пропан или дизелов генератор, откакто притежателите са пристигнали на мястото си.

Дължината на Lightship L1 е 8,2 метра, широчината му е 2,5 метра, а височината му в къмпинг режим доближава до 3 метра. Напълно натоварено, ремаркето тежи цели 3,75 тона и според от конфигурацията може да приюти от четирима до шестима души.

За страдание, цялото това пространство и нововъведения си имат цена. Със стартова цена от 125 000 $, то не е предопределено за бюджетно насочени къмпингари. За тези, които са разчувствани от концепцията обаче, Lightship L1 към този момент може да бъде поръчан авансово за 5000 $, а производството се чака да стартира в края на 2024 година

Ако не разполагате с тази запаси, от Winnebago оферират кемпер, които може да е самостоятелен от електрическата мрежа за 7 дни и да измине 180 км.

Winnebago оповестява, че скоро ще продаде първия си сериен кемпер, и ни показа по какъв начин ще наподобява той. Прототипът eRV2 е основан на шасито на Ford e-Transit с редица модификации, които да му оказват помощ да се движи отвън мрежата.

От завода на Ford шасито има пробег от 174 км, което съгласно Winnebago е уместно за тази пилотна стратегия. Компанията обаче твърди, че търси способи да усили този пробег още повече и възнамерява да включи тези достижения в серийната версия.

Междувременно за кабината компанията си партнира с Lithionics Battery, с цел да сътвори лични акумулатори IonBlade. Те ще работят с 48-волтова система и ще имат повече от 15 000 използваеми ватчаса продуктивност. Междувременно неповторимата им форма им оказва помощ да се разположат плоско, което усилва оптимално пространството в кабината.

Освен това eRV2 ще бъде оборудван с 900 вата слънчев потенциал, с цел да помогне на къмпингуващите да останат на открито допустимо най-дълго. Взети дружно, от Winnebago настояват, че автомобилът ще може да се употребява за boondock (т.е. за лагеруване без достъп до електричество, вода или канализация) в продължение на до седем дни.

eRV2 обаче не е единствено електрическо транспортно средство. В допълнение към тези индикатори, кемперът разполага с редица рециклирани материали в интериора. Подът, преносимите постелки, матракът и облицовката към рамките на прозорците на тази идея са направени от модифицирани материали.

Калъфите на седалките на лидера и пасажера пък са направени от възобновими материали на растителна основа, плотовете са от биоразградим акрил, а с помощта на осветлението с необятен цветови набор, което разрешава на къмпингуващите да изберат алено осветяване в кабината, можете даже да намалите количеството предавана светлина, което основава по-малко светлинно замърсяване и има по-малко отрицателни резултати върху локалната флора и фауна.

С съвременен дизайн, високоскоростен Wi-Fi рутер и информационно-развлекателна система, която разрешава на притежателите да следят и управляват потреблението на сила, eRV2 е и фантазия на феновете на технологиите.

Winnebago твърди, че сега тества концепцията в полеви условия, макар че не предлага график по кое време серийната версия може да стартира да се появява в шоурумите.

„ Основната ни цел при основаването на eRV2 беше да помогнем на хората да изследват удобно света към тях с по-малко влияние върху околната среда “, споделя Хю Бауер, президент на марката Winnebago. 

„ Потребителското преживяване беше в основата на създаването на този първообраз, през първите дни на пазарните изследвания и даже в този момент, когато минава през полеви проби. 

eRV2 въплъщава нашето пионерско завещание, като съставлява освен достижение в региона на дизайна, нововъведенията и устойчивостта, само че и нашия ангажимент да се развиваме непрестанно в сходство с изменящите се потребности на потребителите и света, който споделяме. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР