Ветеран политик се завръща начело на кипърската дипломация. Йоанис Касулидис

...
Ветеран политик се завръща начело на кипърската дипломация. Йоанис Касулидис
Коментари Харесай

Йоанис Касулидис отново е начело на кипърската дипломация

Ветеран политик се завръща отпред на кипърската дипломация. Йоанис Касулидис е новият министър на външните работи на Кипър, разгласи през днешния ден президентът на страната Никос Анастасиадис.

Йоанис Касулидис поема поста на външен министър от Никос Христодулидис, който разгласи оставката си в неделя, в действие от вторник. Христодулидис подаде оставка на фона на нарастващ вътрешнопартиен спор в ръководещата партия ДИСИ ( ”Демократичен общ брой ”) за проектите му да се кандидатира за президент на страната на изборите след една година.

Във вторник 73-годишният Касулидис ще постави клетва за третия си мандат отпред на кипърската дипломация.

Новият член на кабинета има „ сполучлива и продължителна работа в министерството “, се споделя в известието за назначението му. Йоанис Касулидис бе министър на външните работи в първото държавно управление на Никос Анастасиадис, в интервала 2013 – 2018 година , и след завършването на мандата му заяви, че се отдръпва от политиката. Тогава негов правоприемник на поста стана точно Никос Христодулидис.

Касулидис е посланик № 1 на Кипър и в интервала 1997 – 2003 година Той също по този начин е бил член на кипърския парламент и евродепутат.

Връщането му в дейната политика се свързва с вероятни промени в ходовете на Никозия по Кипърския въпрос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР