Вестник Московский комсомолец пише, че двете сепаратистки републики в Източна

...
Вестник Московский комсомолец пише, че двете сепаратистки републики в Източна
Коментари Харесай

Руският печат за кризата в Украйна: От Русия не се страхува от санкции, до Путин ще загуби

Вестник " Московский комсомолец " написа, че двете сепаратистки републики в Източна Украйна ще сключат обособени съглашения с Русия за двойно поданство. Според съветския ежедневник подписаният през вчерашния ден от президента Владимир Путин декрет планува жителите на самопровъзгласилите се за национални републики Донецк и Луганск да получат съветско поданство. Това обаче ще може да става " при открити от закона условия ". Освен това, сред Русия и двете сепаратистки републики ще бъдат подписани спомагателни съглашения, регулиращи този въпрос, отбелязва " Московский комсомолец ".

Изданието цитира чеченския водач Рамзан Кадиров, съгласно който 21 февруари е станал " исторически ден ". По думите му след Крим в " родните простори " ще се върнат ДНР, ЛНР и други територии.

" Народите на ДНР и ЛНР най-накрая ще могат да отстояват своите права на интернационалната сцена, да се борят за мир и ред на своята земя ", споделя Кадиров.

Интернет порталът " Фонтанка.ру " препечатва изявление за РИА Новости на някогашния президент Дмитрий Медведев, понастоящем заместник-председател на националния Съвет за сигурност. Според него в този момент ще има наказания и закани, само че Русия е минала през такива неща и към този момент не се плаши. " Отново наказания, закани, политически напън от разнообразни страни. Безумни вопли и потоци дезинформация. Това всичко сме го минали и от дълго време сме престанали да се боим. Ние имаме здрави нерви ", споделя той. Медведев предвижда, че сегашните съперници на Русия " сами ще дойдат при нас с молба да се върнем към масата на договарянията ".

Вестник " Известия " цитира украинското министерство на външните работи, че с дейностите си Москва жестоко подкопава основите на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации, а също нарушава суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. В изказването се показва, че по предписание на президента Володимир Зеленски украинската дипломация поставя всички старания за избягването на въоръжен спор. Отбелязва се също, че външният министър Дмитро Кулеба е в непрекъснат контакт със западните си сътрудници за съгласуване на дипломатическите старания за налагане на твърди наказания против Руската федерация, написа " Известия ".

Официозът " Росийская газета " цитира пост на ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин в обществената мрежа " Телеграм ". В него той декларира, че признаването на независимостта на двете сепаратистки републики в Източна Украйна и утвърждението на договорите за другарство с тях ще прекратят кръвопролитието там. Володин припомня, че през днешния ден долната камара на съветския парламент ще се събере на пленарно съвещание, с цел да ратифицира договорите. По думите му дейностите на Москва са единственият излаз от задаващата се " филантропична злополука, в която виждаме по какъв начин десетки хиляди бежанци, дами и деца са принудени да напущат своите жилища ".

Любов Собол, активистка от Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални, написа в Twitter:

" Значи ли, че Путин не признава Украйна за независима страна, а признава ДНР и ЛНР? Отговорът е: не. Това е единствено стадий по пътя за присъединението им към Русия ".

А пост в същата обществена мрежа на живеещия в заточение някогашен съветски олигарх Михаил Ходорковски гласи:

" Много, доста предсказуем Путин - ще загуби, само че ще опита да убеди всички в успеха си; ще заплати, само че по-малко и за непозната сметка; ще поеме отговорност, само че по-добре е тя да е върху други. А потърпевшите ще бъдат руснаците и жителите на ЛНР и ДНР. И също така - тъпо, само че към този момент нямаме другари по нашите граници. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР