Весело, подскачащо, игриво и щастливо кученце с размери на играчка

...
Весело, подскачащо, игриво и щастливо кученце с размери на играчка
Коментари Харесай

Хранене на бишон фризе

Весело, подскачащо, игриво и щастливо кученце с размери на играчка и пухкава бяла четина - това изложение звучи напряко приказно, само че е напълно действително и се отнася за породата кученца бишон фризе.

Освен това дребното пухкаво сладурче е доста пламенно и интензивно животно и може да играе по през целия ден, изразходвайки доста сила. Това слага въпроса по какъв начин да се храни бишон фризе, с цел да бъде крепко и витално.

Дори да наподобява необичайно за творение с джобни размери, това кученце е доста лакомо. Ако не бъде следено, то изяжда повече храна, в сравнение с е нужно и по тази причина може да страда от затлъстяване. Препоръчва се на възраст от 10 месеца бишонът да премине към режим на хранене на възрастно животно, а не след година, година и половина, както е всекидневно за кучетата.

Висококачествената суха храна от супер премиум клас е не просто целесъобразна, а наложителна, тъй като породата постоянно страда от хранителни алергии. Освен това нискокачествената храна за бишон фризе се отразява на цвета на козината. За да бъде постоянно бяла и красива, храната на дребното пухкаво творение би трябвало да бъде подбрана особено за кучета с бяла четина.

Сухата храна за бишон фризе би трябвало да бъде без оцветители и аромати, а към нея може да се прибавят зеленчуци и плодове, смесени с някои млечни артикули. В сухата храна за кучета би трябвало да има специфични твърди нишки, премахващи механично плаката по зъбите. Това са фуражи с пореста конструкция и на едри гранули.

Допустимо е и смесено хранене, само че естествената храна не се предлага на стопани, които нямат опит, тъй като при естествено хранене е нужно да се откри тъкмо тази хранителна диета, към съставките, на която бишон фризе не демонстрира алергични реакции. Трябва да се знае, че някои съставки в храната предизвикват сълзене на очите освен това кученце и опитът и познанията на стопанина са доста значими при сформиране на диетата.

 Бишон фризе

За естествено хранене се предлага месо, само че то може да бъде единствено говеждо и агнешко. Пилешкото и пуешкото месо предизвикват алергии на бишон фризе, а свинското е прекомерно тежко и мазно за кученцето.

Добавянето на витамини и минерали за кучета е значим миг при естественото хранене. Задължителни са минералните добавки, съдържащи фитин, калций, глицерофосфат и костно брашно. При въвеждане на нова храна в менюто консултациите с ветеринар са наложителни.

Храните от трапезата на стопаните могат да навредят на здравето на бишон фризе, в някои случаи доста съществено, по тази причина волности като предоставяне на човешка храна на кученцето като подарък би трябвало да се изключат изцяло.

Съдовете на бишон фризе би трябвало да се поддържат идеално чисти, а чиста филтрирана вода дребният домакински питомец би трябвало да има непрекъснато разполагаем.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР