Веселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин

...
Веселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин
Коментари Харесай

Марешки прогнозира дали ще са от полза държавните бензиностанции

Веселин Марешки  Веселин Марешки Веселин Найденов Марешки е български политик и бизнесмен. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, водач на партия ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание, разяснява пред Нова телевизия концепцията страната да излезе на пазара с горивата. Той поддържа концепцията, като уточни, че от дълго време самият той е предложил това.

Наистина това доста бързо са го решили и не са доста наясно по какъв начин да стане. Това може да бъде едина компания под шапката на Министерството на стопанска система и няма потребност от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкоз проблематично.

Той счита, че не повече от 2 години ще отнеме реализацията на плана за държавни бензиностанции.

Времето не е доста, ресурсът е към 100 милиона евро, посочи Марешки.

Той изясни, че инфраструктурата би трябвало да е такава, че всеки жител да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 м.

Не импортирам горива и нямам отношение към държавния запас. Чувам, че не се заплащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса, коментираоще депутатът.

Това, което върша аз и други сътрудници, демонстрира, че има опция цените да са по-ниски. Нито една лоукост компания не е умъртвила бизнеса на огромните компании, съобщи още Марешки.

КРИБ поддържа основаването на „ Държавна петролна компания “

И акцентира, че концепцията за държавни бензиностанции ще даде подтик на иконимиката и ще усили стокообмена.

Министерството на финансите предложи през днешния ден основаването на държавно дружество „ Държавна петролна компания “ към министъра на стопанската система, която да извършва всички функционалности на държавния запас за предпазване и възобновяване на запасите на петролни енергийни артикули.

Така ще се усъвършенства ръководството на наложителните запаси и ще се подсигурява постигането им и устойчивото им поддържане в осъществяване на условията на европейското законодателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР