Има криза в държавата. Служебният кабинет би трябвало да я

...
Има криза в държавата. Служебният кабинет би трябвало да я
Коментари Харесай

Крум Зарков: Има криза в държавата

" Има рецесия в страната. Служебният кабинет би трябвало да я контролира е подложен в сложна обстановка, защото беше формиран по нов метод, няма ясна отговорност и явен политически тил зад себе си, съкрушен е с доста подозрения, че има най-различни политически въздействия върху него. Първите му дейности са неубедителни ", съобщи Крум Зарков - консултант по правните въпроси на президента.

Страната на процедура е в положение на безредие, добави Зарков.

Той акцентира, че в България се следи разпад на институциите, а доверието в тях е под 10-15%. В тази обстановка президентът остава единственият политически престиж, съобщи още той.

Той изясни претекстовете за президентското несъгласие върху измененията в Закона за поощряване на вложенията.

Зарков разяснява т.нар.„ зелен рекет ”, като изясни, че в действителност е допустимо да има злоупотреби с правото да се апелират планове поради опазването на околната среда. Това, че може да има корист с право, не значи, че би трябвало да отменяме правото, както правеха препоръчаните промени, изясни Зарков.

„ Висш съдебен съвет може към този момент да се чете не като Висш, а като Вечен правосъден съвет ”, сподели още съветникът на президента. Зарков уточни в " Денят стартира " оставането му без смяна като един от огромните пропуски на Народното събрание в този мандат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР