Веселин Марешки, българският партньор на партията на Марин Льо Пен

...
Веселин Марешки, българският партньор на партията на Марин Льо Пен
Коментари Харесай

"Странни съюзници": Ще помогне ли Марин Льо Пен на България да стане по-богата

Веселин Марешки, българският сътрудник на партията на Марин Льо Пен " Национален общ брой ", съобщи, че сегашният " бюрократичен " Европейски Съюз държи България като страна членка втора класа, до момента в който Льо Пен и нейните съдружници, когато завоюват властта, ще оказват помощ на страната да стане по-богата, пишат публицистите Георги Готев и Алин Робер в публикация за блога Еuelectionsbulgaria.com.

Те напомнят, че Марешки, водач на популистката партия " Воля ", бе определен от Льо Пен за неин сътрудник в България. Миналата седмица тя за повторно тази година посети страната, като мотивът бе началото на акцията на " Воля " за евроизборите.

Според Марешки не може да има мощна и единна Европа, до момента в който някои европейски страни, като България, изостават. " Марин Льо Пен, Салвини и Щрехе знаят, че без мощна България не могат да изградят мощен Европейски Съюз. И те имат волята да оказват помощ на България да догони огромните европейски страни. Докато Меркел, Макрон и Юнкер, те желаят ние да останем слаби ", сподели Марешки в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия на 3 май.

Според създателите очевидната истина е, че Европейски Съюз може да бъде подложен на критика за бюрокрацията си, само че все пак той сътвори кохезионната политика, от която новите страни членки, като България, се възползват в огромна степен. От друга страна, крайнодесните партии от по-старите страни членки на Европейски Съюз са срещу това преразпределение на благосъстоянието. Освен това крайната десница по никакъв метод не се застъпва за " мощна " Европа. " Национален общ брой " подлага на критика хлабавите граници, а концепцията за по-тесен съюз с България и Румъния, който би разрешил на двете страни да се причислят към Шенген или еврозоната, е невъзможна за тях.

Странни съдружници

Всъщност Марешки и Льо Пен са странни съдружници и посланията им към съответните им гласоподаватели са доста разнообразни, се показва още в публикацията. Льо Пен в никакъв случай не е казвала на поддръжниците си във Франция, че желае Европейски Съюз да оказва помощ на страни като България да станат стопански по-силни. Единственият й интерес от това да прекарва време с Марешки, е да има задоволително съдружници, с цел да може да сътвори политическа група в идващия Европейски парламент.

Тя евентуално ще бъде разочарована, тъй като съгласно социологическите изследвания Марешки ще получи 2% от гласовете, много под петте, които са нужни за влизане в Европарламента.

Льо Пен не харесва кохезията в Европейски Съюз. Скорошно проучване на Виенския университет за стопанска система и бизнес сподели, че електоратът й идва от области, където кохезионната политика на Европейски Съюз е в по-малка степен показана или сполучлива.

Следващата среща на Льо Пен и Марешки ще е в Италия в средата на май по покана на Матео Салвини, водач на крайнодясната партия " Лига ". Друг чудноват съюз с хора, защитаващи противоположни позиции, изключително за миграцията – Италия, да вземем за пример, желае Франция да одобри повече бежанци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР