Вертолет от морската вертолетна авиобаза Чайка извърши планирани полети с

...
Вертолет от морската вертолетна авиобаза Чайка извърши планирани полети с
Коментари Харесай

ВМС огледа с вертолет: Няма данни за замърсяване от Украйна в българската акватория на Черно море

Вертолет от морската вертолетна авиобаза " Чайка ” извърши планувани полети с включено противоминно наблюдаване и наблюдаване на акваторията на Черно море за замърсяване на морската вода. По време на полетите не са установени такива, осведомят от Военноморски сили.

Флотът продължава да води наблюдаване на морската акватория за навреме разкриване на възможни замърсявания и съществуване на минна заплаха.

Няма данни за замърсяване от Украйна в българската акватория на Черно море, се показва в дневния бюлетин на Министерството на околната среда и водите. Наблюдението е във връзка със положението на морските води след разрушаването на стената на язовир „ Нова Каховка “, ситуиран на река Днепър на територията на Украйна.

Прогнозата за северозападната част на Черно море до 19 юли се резервира удобна, като евентуалните замърсители циркулират в изключителната икономическа зона на Украйна. На сателитните изображения не се следи замърсяване в изключителната икономическа зона на България. Симулации не са правени заради липса на забележими замърсявания в изключителната икономическа зона на България.Според данните няма терзания, свързани със зоните за къпане по българското Черноморие, показват от екоминистерството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР