Вертипортът може би ще използва вече съществуващото разрешение за хеликоптерна

...
Вертипортът може би ще използва вече съществуващото разрешение за хеликоптерна
Коментари Харесай

Подготвят второ eVTOL летище в Мелбърн

Вертипортът може би ще употребява към този момент съществуващото позволение за хеликоптерна площадка в Батман Парк

Готов е планът за втори вертипорт в Мелбърн – аерогара за летящи коли (графика: Contreras Earl Architecture)

Ако е правилно, че скоро ще летим из градовете в дребни летящи коли, тогава, наред със самите транспортни средства ще ни би трябвало и инфраструктура, която да ги обслужва. Поради тази причина в Мелбърн към този момент се готви градеж на профилирано летище за eVTOL – на брега на Батман Парк. Нарекли са го вертипорт.

Всъщност, това е вторият плануван вертипорт за Мелбърн. Първият план е за летище за летящи коли в Карибския парк – план от предходната година.

Новият проект за вертипорт в Батман Парк се създава от Contreras Earl Architecture в съдействие със Skyportz и Pascall+Watson Architects. Планът планува подмяна на съществуващата хеликоптерна площадка на парка с нов, особено построен вертипорт, който да поеме излитането и кацането на електрическите въздушни таксита. Идеята е вертипортът да се трансформира и в център за електрически скутери, колела, както и за фериботи и лодки чартърен.

Дали вертипортът ще бъде приключен скоро, не се знае, само че в случай че планът се развие, той ще се състои от три взаимосвързани площадки за кацане, ситуирани във водата, и футуристична постройка, сходна на подиум, покрита с алуминиев сегментиран покрив.

„ Тази забележителна постройка е резултат от разглеждането на доста разнообразни значими параметри, в това число резистентност, подтекст, климат, общественост и потребителско преживяване “, изясни Contreras Earl Architecture. „ Вертипортът ще разполага с високоефективен покрив, планиран да бъде структурно здрав, лек и резистентен с помощта на своята алуминиева монококова структура – същата система, употребена в производството на коли и самолети. Възприемайки най-новите технологии, ние се освобождаваме от обичайните строителни практики и форми и … изследваме по-далновидни хрумвания “.

Вертипортовете са евентуално огромен бизнес и Skyportz споделя, че е разпознал към 400 евентуални местоположения в цяла Австралия, където могат да бъдат основани сходни площадки за електрическите транспортни средства с отвесни политане. От студиото към този момент приказват за модернизиране на съществуващи здания и гаражи за паркиране на електрическите таксита на доста равнища.

За момента планът е на стадий обмисляне и към момента няма информация какъв брой скоро можем да чакаме градежът да бъде осъществен. Създателите на плана се надяват новият вертипорт в Батман Парк да може да употребява към този момент съществуващите позволения за хеликоптери, което вероятно би могло да форсира реализацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР