Вертикалният метод за садене на картофите е изключително популярен сред

...
Вертикалният метод за садене на картофите е изключително популярен сред
Коментари Харесай

Мразите да копаете картофите? Тогава ги засадете така!

Вертикалният способ за садене на картофите е извънредно известен измежду доста притежатели на дребни култивиран площи. Този способ постоянно носи свръхдобив: от всеки засаден картоф може да се съберете цяла кофа с картофи!

Как да отглеждате картофи по отвесния способ?

За тази цел можете да употребявате огромни торби, варели и даже пазарни чанти! В съпоставяне с класическия способ на засаждане на картофи, отвесният способ има няколко преимущества.

1) Чантите и варелите могат да бъдат сложени на комфортно място (главното изискване е да получават задоволително количество слънчева светлина).

2) Не е нужно да копаете картофите!

3) Чантите затоплят доста добре почвата, което способства за по-добрата годишна продукция.

4) Картофите не се нуждаят от плевене и копаене!

5) В торбите не се задържа вода. Това подсигурява, че няма да има процеси на изгниване.

6) Картофите се получават чисти.

7) Няма колорадски бръмбари, мана и бурени.

Днес ще ви кажем по какъв начин да си извършите картофено засаждане в найлонови торбички. За тази цел подобаващи са елементарните чували от брашно, зърнени храни или захар с потенциал от 100 литра.

Трябва първо да отворите горния завършек на всеки чувал и да изсипете 2-3 кофи почвена примес (нормална почва и хумус в равни пропорции).

Следва засаждането на посадъчния материал, като деликатно запълнете с пръст, тъй че да не се повредят младите филизи. След тази процедура би трябвало да поставите чантите на слънчево място, с цел да се нагряват всеки ден.

Освен това, всичко което би трябвало да извършите по-нататък, е навременното да поливате и да досипвате с почва, до момента в който торбата се изпълни до две трети. След два месеца можете умерено да си хапвате пресни картофи с размерите на пестник!

Не забравяйте да споделите с приятелите си този необикновен способ за засаждане на картофи – те ще бъдат прелестно сюрпризирани от него!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР