Вероятността за кабинет с втория мандат не е висока, но

...
Вероятността за кабинет с втория мандат не е висока, но
Коментари Харесай

Новият кандидат-премиер сам не вярва в успеха на кабинета

Вероятността за кабинет с втория мандат не е висока, само че такава опция въпреки всичко съществува. Така заключи обстановката претендентът за министър-председател на " Продължаваме промяната " акад. Николай Денков.

" Винаги съм се стремял да бъде реалист. Това значи, че вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е изключително висока, само че също по този начин значи, че има такава опция. Нашето чувство е, че множеството партии не желаят да отидат на избори. Ако желаят да отидат на избори, нищо не може да ги спре ", съобщи Денков след партийна среща в Пловдив довечера.

" Процесът започва с тази обща среща, на която представихме лист с общи цели. Дали сме няколко дни на партиите да видят листата и да решат кой би желал да се включи в процеса ", добави някогашният министър на образованието.

По думите му от Политическа партия ще беседват с всички, които желаят да вземат участие. " Дори и ГЕРБ биха могли да се включат ", посочи кандидат-премиерът, като добави, че сега не се приказва за съответен състав на държавното управление, тъй като " е прекомерно рано ".

" Още на първия ден Николай Денков съумя да предложения всички партии на една маса, с изключение на " Възраждане ". Растежът на партията се усилва с огромна скорост. Фокусирахме се върху построяването на локалните структури. Има огромен възторг, ще бъдем безусловно подготвени и в огромен напредък за локалните избори ", сподели съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков.

А Асен Василев отговори на коментар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано през днешния ден сподели, че той и Николай Денков са на една възраст (б. р. - в действителност Борисов е на 63, а Денков - на 60):

" Явно господин Борисов не борави сносно с числата, защото двамата ги дели най-малко един мандат. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР