„Вероятно за 24 часа ще бъдат задържани кметът на община

...
„Вероятно за 24 часа ще бъдат задържани кметът на община
Коментари Харесай

Кметът на Божурище задържан за имотни сделки


„ Вероятно за 24 часа ще бъдат арестувани кметът на община Божурище, заместник-кметът и още едно лице. “ Това заяви пред публицисти заместник-главният прокурор Иван Гешев. От сутринта в Божурище тече акция на проверяващите.

„ Става дума за 4 поземлени парцела, които сега са частна благосъстоятелност, а преди този момент страната ги е предоставила безплатно на община Божурище. В резултат на манипулирани търгове са продадени на цена към 150 000 лв., а действителната им цена е друга. Всеки знае, че за по-малко от 40-50 евро на кв. м надали може да се намерят такива парцели. Разликата от 8 млн. до 150 000 лв. не е влезнала в общината “, изясни Гешев.

Купувачите на въпросните парцели са четири лица. Интересен е четвъртият покупател, който е върховен магистрат, следовател от Следствената работа.

Събраните досега доказателства сочат, че от 21 ноември 2018 година до 27 декември 2018 година, в гр. Божурище, в качеството си на длъжностно лице, кметът е нарушил служебните си отговорности за да набави за себе си или за другиго имотна полза, оповестиха по-рано през днешния ден от държавното обвиняване.

Разследването е по сигнал на ръководителя на общинския съвет. Провежда се от няколко месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР