Не сме спирали да работим по превенцията по отношение на

...
Не сме спирали да работим по превенцията по отношение на
Коментари Харесай

Директорът на пловдивската полиция огласи главната причина за страшната катастрофа с два трупа

Не сме спирали да работим по предварителната защита във връзка с злополуките по пътищата в Пловдив и района.

Това разяснява пред " Марица " шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ст. комисар Георги Чергов във връзка с трагичния случай на бул. " Руски "  и обвиняванията към полицията. 

" Ежеседмично организираме профилирани полицейски интервенции в разнообразни посоки, реализираме линеен надзор. Опитваме се да ангажираме спомагателни полицейски сили за пътищата от републиканската пътна мрежа, като Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик, път I-8 и така нататък, които са натоварени и постоянно стават произшествия ", сподели Чергов. 

Той акцентира, че Министерство на вътрешните работи поставя най-вече старания, ангажира най-вече сили и средства за решение на казуса с пътния травматизъм. " Всичко това, обаче, е обвързвано най-вече с контролната функционалност.

А тя, мога да кажа, е извънредно засилена. От есента насам, откакто възстановихме структурата на КАТ, с над 10 % са увеличени издадените фишове и наказателни постановления, формираните актове и наложените санкции.

В същото време положихме старания и е доста повишено връчването на към този момент издадени наказателни постановления и фишове ", разяснява още ст. комисар Чергов. 

Той заключи, че всички индикатори по контролните функционалности на Министерство на вътрешните работи са повишени, само че огромният проблем е заровен доста по-дълбоко - през целия житейски път на младия лидер или пешеходец, като се стартира от фамилната среда през учебното заведение и се стигне до образованието в автошколите. " Непрекъснато се опитваме да обясняваме, да обясняваме и да припомняме разпоредбите.

Трябва да се съблюдават, без значение дали сме в ролята на водачи или на пешеходци. Всеки би трябвало да изисква първо от себе си да съблюдава разпоредбите ", безапелационен е Чергов. 

Не на последно място по значимост, добави той, е инфраструктурата. Поведението на водачите би трябвало да е съобразено с нейното положение, с цел да не се стига до тежки произшествия.

" Всеки жител би трябвало да бъде съпричастен с казуса с пътния травматизъм. Затова непрекъснато молим да се алармира, когато някой стане очевидец на нарушаване, на рисково държание и така нататък ", сподели още шефът на пловдивската полиция. 

Той добави, че преди тежкия случай със починали на бул. " Руски ", в края на април по негова самодейност е свикано изключително съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването за спешно набелязване на ограничения.

Тогава одобрение срещнаха две оферти, направени от полицията – по огромните пътни артерии в региона да се обособят и укажат с табели места за надзор с механически средства за скорост, на които да се разполагат екипите, както и да се реализира дейно наблюдаване над качеството на образование за възобновяване на отнети контролни точки на водачи-нарушители на ЗДвП.

" Даже към този момент се извърши обход от разбъркан екип на полицията и ОПУ, с които са избрани местата, на които ще бъдат обособени екипи за осъществяване на надзор на скоростните режими ", изясни Чергов. 

По думите му,  на още по-ранен стадий е отправено предложение до Главната дирекция да се дават спомагателни устройства за реализиране на пътен надзор като триноги и така нататък Поръчани са и специфични кутии за преместване на профилираната техника. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР