Вероятно всички интересуващи се от футбол са слушали и лекичко

...
Вероятно всички интересуващи се от футбол са слушали и лекичко
Коментари Харесай

Футболистите с имена, които са смърт за коментаторите

Вероятно всички интересуващи се от футбол са слушали и лекичко са се подхилквали, когато на някой ефирен или радио коментатор му се постанова да произнася комплицирани имена.

А такива във футбола има. Но, в действителност горките коментатори, когато им се постанова да се оправят с многобуквени и необичайно структурирани семейства от разнообразни елементи на света.

Определено мадагаскарските семейства са едни от най-трудно произносимите и по тази причина постоянно се стига до съкращаването им за по-лесно произнасяне.

1. Анисе Абел Андрианантенайна - Ето и образец от България с мадагаскарско име. Добре известният на всички ни Абел Анисе от Лудогорец. Абел Анисе, но къде е фамилното му име Андрианантенайна?! Коментаторите май си го икономисват.

2. Били Кеткеофомфон - Френски футболист от Анже, само че с лаоска фамилия. Кеткео...Кой?

3. Ян Венегор оф Хеселинк - Уж истинските имена на бразилските футболисти са от вида "последният да затвори вратата ", само че и познатият ни холандски нападател е от същата категория.

4. Сократис Папастатопулос - О, и на Балканите има комплицирани фамилни имена като това на гърка от Борусия Дортмунд. Но да не излезем и ние, българите, с някой като Димитър Печикамъков на терена...

5. Рики ван Волфсвинкел - Да затвърдим комплицираните холандски фамилни имена с още един прочут нападател.

6. Реза Гучанеджад - Оставаме в Холандия, само че към този момент не с някое "лале ", а с иранския футболист на Хееренвеен. На български е елементарно, само че вижте единствено по какъв начин се написа името му на британски - Ghoochannejhad.

7. Сайду Панандетигуири - Д а се върнем към Африка и този към този момент някогашен футболист от Буркина Фасо - няма да рискуваме с изписването на семейството му повторно, ще сгрешим сигурно...

8. Саиди Нтибазонкиза - Трябва да помолим Стойчо Младенов да произнесе фамилното му име, тъй като му е треньор в казахстанския Кайсар. А другояче това момче е от Бурунди.

9. Михаeл Шимпелсбергер - Обратно към Европа с фамилното име на този австрийски състезател от Вакер Инсбрук. Можеше със същия триумф да заложим и на неговия съотечественик Юлиан Баумгартлингер.

10. Лазарос Христодулопулос - И за край на нашия Топ 10 още едно предложение от слънчева Гърция - играещият в АЕК и роден в близкия до нас Солун Лазарос Христодулопулос.

Ало, коментаторите, намерете си и вратар и информирайте феновете за състава. Горните имена са повече от лесни за артикулиране...
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР