Вероятно вече сте наясно, че диетата ви засяга оралното здраве

...
Вероятно вече сте наясно, че диетата ви засяга оралното здраве
Коментари Харесай

4-те най-лоши неща за зъбите

Вероятно към този момент сте наясно, че диетата ви визира оралното здраве тъкмо толкоз, колкото и останалата част от тялото ви. Но знаете ли, че избрани храни в действителност могат да увредят зъбите ви доста повече от другите?

Ограничаването на потреблението на следните храни е чудесна насочна точка за реализиране на по-добро орално здраве. Ако въпреки всичко би трябвало да ги ядете, не забравяйте да измиете зъбите си незабавно по-късно!
5 непозодирани неща, които могат да скапват зъбите
Ако става въпрос за развалени зъби, множеството от нас си мислят, че повода е използването на сладки храни. Често привикваме да си мислим,...
Прочети повече
1.            Кисели бонбони

Киселите бонбони са едни от най-големите вредители, когато става въпрос за храни, които предизвикват кариес и болести на венците. Причината за това е, че те нормално се дъвчат, което ги кара да се завират в пукнатините на зъбите ви. Колкото по-дълго остатъците от кисели бонбони остават полепнали по зъбите ви, толкоз по-трудно е да ги премахнете по-късно, даже в случай че имате прецизна рутинна хигиена на зъбите.

2.            Кисели храни

По принцип всички кисели храни, в това число цитрусови плодове като лимони, лайм и портокали, могат да доведат до кариес с течение на времето. Киселинността в тези храни изхабява зъбния ви гланц, който не разрешава на нездравословните бактерии да увредят зъбите ви. Отслабеният или понижен зъбен гланц също води до голям брой други проблеми със здравето на устната празнина, най-много сензитивност и обезцветяване. Колкото по-малко гланц ви е останал, толкоз повече се разкрива вътрешният пласт на зъбите ви, прочут като дентин. Дентинът има натурален жълт нюанс, което значи, че зъбите ви също ще наподобяват жълти вместо бели.
Какво споделят зъбите ви за вашата персона
Не единствено ръцете, краката и косата ни, даже зъбите ни могат да разкрият доста за същността на нашата персона. Не единствено формата на зъбите,...
Прочети повече
3.            Хляб

Всички храни с високо наличие на въглехидрати имат капацитет да унищожат оралното ви здраве. Но нищо не го прави толкоз рисков, колкото рафинирания и мощно обработен самун. Когато консумирате по-специално бял самун, слюнката в устата ви разгражда въглехидратите и ги трансформира в захар. Тези захари образуват лепкава консистенция, сходна на бяла паста, до момента в който продължавате да дъвчете и в последна сметка се залепват във вътрешните пукнатини на зъбите ви. Тъй като множеството хора употребяват самун през целия ден и не си мият зъбите преди лягане, тези захарни останки имат задоволително благоприятни условия да нанесат провали върху здравето на зъбите ви. Изплакването на устата незабавно след хранене може да помогне за понижаване на това увреждане.

4.            Кисели краставички

Почти всяка храна може да се маринова. Разбира се, най-известната кисела храна е краставицата. Въпреки това, даже мариновано цвекло, лимони, портокали, манго, кисело зеле и по този начин нататък могат да имат нездравословно влияние върху зъбите ви. В множеството случаи казусът не е толкоз в това, което се маринова, колкото в самия развой на мариноване и съставки. Мариноването включва опазване на хранителни артикули в солена вода или оцетна саламура, като и двете имат равнища на киселинност, които са отвън допустимото. Солената вода и оцетът са тежки за вашия гланц и имат силата да го отслабват и износват. Просто имайте поради типа и количеството кисели храни във вашата диета!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР