Вероятно сте чували за т.нар. Интернет на нещата (internet of

...
Коментари Харесай

Транспортът и земеделието "поумняват" с Vivacom

Вероятно сте чували за така наречен Интернет на нещата (internet of things, или IoT).

Може даже към този момент да сте го употребили, без да подозирате. Ако сте се сблъсквали с " мъдро " осветяване, което включва лампа посредством сензор за осветеност, когато на открито се стъмни, значи сте имали най-малко косвен допир с IoT света. Най-просто казано, интернетът на нещата съставлява самоподдържаща се мрежа от компютърни системи и цифрови датчици, които автоматизирано обменят информация между тях, обработват я с минимална човешка интервенция и оферират по-ефективни решения за ръководство на обществената и градската среда или пък на вашия бизнес. И всичко това мъчно може да бъде осъществено без помощта на телеком операторите, които обезпечават бърза и надеждна цифрова среда за транспорт на данни.
Интеграция на smart услугите
Интернетът на нещата ни дава далечен достъп за измервания за разнообразни активи, които са значими за потребителите.

Компаниите могат да следят в действително време своята благосъстоятелност, без да има потребност да са на терен, да получават информацията отдалечено на извънредно устройство - компютър, таблет, телефон или друго. Клиентите могат да локализират неподвижни или мобилни обекти или пък да получават информации и посредством разбор на тази информация да вземат навременни решения за усъвършенстване на работния развой, за разноските си или с цел да подхващат някакви своевременни ограничения, ако възникне проблем ", разяснява Таня Симонова, старши експерт " Продукти и услуги " във Vivacom.

Това, което телекомът предлага с Vivacom Smart Locator и Vivacom Smart Monitor, е изцяло решение, което съставлява цялост от крайни устройства - в тази ситуация датчици, които подават информация през избран период от време. Те имат самостоятелно зареждане с батерия, чийто живот е от порядъка на 2 - 5 години и в същото време са с доста компактни размери.

В решението влиза и свързаността, обезпечена от Vivacom, която може да е през GSM или LoRa мрежа, като последната подсигурява по-добра енергийна успеваемост. След това датчиците подават показанията към централизирана облачна система. Тя приема информацията, обработва я и надлежно данните се пресъздават за крайния консуматор. Другата част от решението е уеб основаната платформа, която има подсъзнателен интерфейс и посредством която клиентите могат да следят активите и обектите. Информацията може да се следи и посредством мобилно приложение. " Самите устройства са доста дребни и защото са със лично зареждане, са елементарно портативни.
Градове Стара Загора, Хасково Поредица на "Капитал ", изследваща достиженията и проблемите на бизнеса в районите на България
По този метод имаме опция да създадем най-различни характерни решения с разнообразно приложение. В взаимозависимост от устройствата, които непрекъснато ще прибавяме към платформата, а също по този начин ще комбинираме, ще можем да предложим все по-голяма персонализация съгласно потребностите на клиента. ", споделя Таня Симонова. Пускането на 5G мрежата на Vivacom също по този начин ще отвори нови хоризонти за развиване в областта на IoT - както по линия на технологиите, по този начин и като благоприятни условия да се подкрепи бизнесът. Тя неведнъж ще съкрати времето за реакция в информационната среда, когато би трябвало да се предават данни, а това е основно за много компании, които досега са търсили подобен вид решения, само че не са успявали да получат нужното точно поради по-високото забавяне на сигнала.
Таня Симонова, старши експерт " Продукти и услуги " в Vivacom

" Намери " и " наблюдава " отдалечено

Най-общо казано, основното преимущество на Vivacom Smart Locator и Vivacom Smart Monitor е, че платформата навреме известява съответния консуматор при положение на някакво събитие и провокира някаква реакция, което способства за усъвършенстването на разноските на бизнесите ил пък за предотвратяването на произшествия. След автоматизиран разбор на информацията може да се реагира бързо, тъй че да се лимитират възможни вреди.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР