Вероятно сте чували много умопомрачителни истории, но тази за живота

...
Вероятно сте чували много умопомрачителни истории, но тази за живота
Коментари Харесай

Лицето на този мъж изгоряло в пожар, но след операция получил ново. Как изглежда днес:

Вероятно сте чували доста умопомрачителни истории, само че тази за живота на Патрик Хардисън от Мисисипи ще ви зашемети!

През 2015 година Патрик стана първият човек, който получи лицева трансплантация, откакто лумнал пожар в къща и лицето му било изцяло обезобразено през 2001 година

Патрик работел като доброволец пожарникар. Винаги, когато помощта му била нужна, той не се поколебавал нито секунда, до момента в който един ден къща не се срутила върху него и го хванала в капан. Торсът и лицето му били мощно обгорени.

„ [Маската] се топеше по лицето ми “, спомня си Патрик ужасяващ. „ Маркучът ми [бе] към този момент разтопен. “

„ За някой, който не си изкарва прехраната с това, което ние вършим, в никакъв случай не съм виждал някой да е изгорен толкоз зле, че да е към момента жив “, споделя неговият другар и първият реагирал след случая Джими Нийл пред CBS News.

Изгарянията на Патрик по лицето и скалпа му били класифицирани като изгаряния от 3-та степен. Имал и изгаряния по главата, шията и горната част на торса. Устните му били изцяло унищожени дружно с по-голямата част от тъканта на носа и клепачите.

„ Всъщност не се видях евентуално до ноември. Бях ранен през септември “, споделя Патрик пред Fox News. „ Бяха изрязали дребна дупка в единия ми клепач, тъй като бяха покрили всичко, присадиха кожа. Погледнах се в огледалото и всичко, което можах да направя, беше да кажа „ Това ли е? Не мога да направя това “, спомня си той.ю

Вярвате или не, Патрик трябвало да претърпи над 70 интервенции и други процедури. Той не можел да затвори очите си и лекарите съумели да сглобят части кожа, с цел да предпазят зрението му, само че имало и огромен риск да ослепее…

Всеки път, когато се хранел, болката била непоносима. Той не можел да се огледа в огледалото и на всички места, където ходел, хората го зяпали. Не можел да излиза с други хора, даже със личните си деца…

За да се прикрие, Патрик постоянно носел бейзболна шапка и слънчеви очила. Имал и ушни протези.

„ Когато отиваш на игрището, би трябвало да се подготвиш за детето, което ще избяга с писъци. “, споделя Патрик.

Патрик загуби всякаква вяра да има „ естествен “ живот, само че всичко се трансформирало, когато французойката Изабел Диноар получи трансплантация на разположение, откакто куче обезобразила по-голямата част от него. Тази процедура била революционна и даде вяра на Патрик, че той може да бъде идващият.

Той се срещнал с лекар Едуардо Д. Родригес от медицинския център Langone на Нюйоркския университет, който му даде обещание,л че ще направи всичко допустимо, с цел да направи трансплантацията на разположение допустимо най-успешна, АКО намерят подобаващ донор. Един ден намерили съвпадане.

26-годишният Дейвид Родебау получи тежка контузия на главата при злополука с велосипед и изпаднал мозъчна гибел. Лицето му щяло да бъде трансплантирано на това на Патрик.

Денят най-сетне пристигнал и процедурата била осъществена от 100 експерти, като траяла 26 часа.

Разбира се, всяка интервенция носи риск, а при тази шансът за оцеляване бил 50 на 50. Но Патрик имал шанса да бъде под крилото на стотици професионалилости. Той получил ново лице, скалп, уши, ушни канали и клепачи, което му разрешило да резервира зрението си.

„ Всичко в живота крие риск “, споделя Патрик пред списание Time.

„ Когато ти пристигна времето да си отидеш, ще си отидеш– без значение дали вървиш по улицата и те блъсва кола, или лежиш на операционната маса. “

След като отокът понижен и той се научил по какъв начин да приказва и преглъща още веднъж, Патрик се срещнал с Нанси, майката на донора. Тя имала една стопляща сърцето молба: да целуне Патрик по челото.

„ Казах: „ Мога ли да те целуна по челото? “ “, споделя Нанси. „ Това е единственото нещо, което желаех да направя, тъй като всяка вечер, преди Дейвид да си легне, когато беше дребен, го целувах по челото. “

 мъж-с-ново-лице

Патрик процъфтява с новия си живот и новото си лице.

Днес той е разведен и работи върху книга, която ще помогне на хората, които считат, че няма излаз от обстановка, в която са изпаднали.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР