Вероятно сте чували, че мидите са афродизиак, известни са с

...
Вероятно сте чували, че мидите са афродизиак, известни са с
Коментари Харесай

Мидите афродизиак ли са?

Вероятно сте чували, че мидите са афродизиак, известни са с това, че усъвършенстват либидото. Хапването на паница миди с чаша, две или три вино може да бъде секси, само че потвърдено ли е, че мидите покачват половото предпочитание? Това е въпросът, на който дават отговор двама диетолози, и отговорът е комплициран.

Слуховете за мидите датират от римската ера. Дейна Уайт, RD, сертифициран треньор и създател на книгата Healthy Instant Pot Cookbook, споделя: " Днес мидите остават деликатна, елегантна и напряко сантиментална храна, само че липсват обстоятелствата, които да поддържат тезата, че работят като афродизиак. "

Въпреки това, " мидите са необикновен източник на цинк. 100 грама сварени миди съдържат съвсем 500 % от дневната целесъобразна доза ", отбелязва Дейна, в допълнение към питателните субстанции като магнезий, желязо и витамин В12. Всички те могат да ви оказват помощ да запазите силата си до нощта, само че изгодите от цинка могат да надвишават това. В изследвания върху животни е потвърдено, че цинкът усъвършенства половата интензивност и либидото - дребна, само че евентуално значима връзка сред мидите и половото здраве.

" Макар мнозина да споделят, че свойствата на мидите като афродизиак са единствено плацебо, цинкът е значим за синтеза на тестостерон - главен аспект на мъжкото либидо ", споделя Маги Михалчик, диетлог.

" Докато дефицитът на цинк може да има негативно влияние върху половото съзряване и половото показване, поглъщането на звук миди няма да усъвършенства това или да ви сътвори въодушевление ", споделя тя. Ако имате недостиг на цинк, би трябвало да приемате добавки.

Въпреки спорните отзиви, няма нищо неприятно в това да заложите на вкусни миди на днешния празник, само че е наложително да бъдат пресни. Никой не желае хранително отравяне на Свети Валентин, нали?!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР