Вероятно си мислите, че понеже е в Ориента, Йордания е

...
Вероятно си мислите, че понеже е в Ориента, Йордания е
Коментари Харесай

Кралица Рания и крал Абдула II – разказана любов

Вероятно си мислите, че тъй като е в Ориента, Йордания е страна, в която всички са милионери от нефт и природен газ. Все отново съседите им са Саудитска Арабия, Ирак и Сирия. Само че Йордания, мястото, където Мойсей видял Обетованата земя, Исус бил кръстен, а туристите през днешния ден са привлечени от митичния град Петра, е изтеглила късата съчка във връзка с естествени запаси. Там няма нищо друго с изключение на пустиня и сол от Мъртво море.

И въпреки че е много по-бедна от България да вземем за пример, а и по-малка, Йордания е извънредно уважавана от света страна. Вероятно поради отвореността й, поради интензивно модернизиращото и образоващо се общество. Или пък за това, че в последните години усили популацията си с 25%, като прие съвсем 1 милион сирийски бежанци.

Тази висока известност Йордания дължи на крал Абдула и кралица Рания. Една двойка, която на най-високите конгреси стои паралелно до най-големите международни водачи и чиито гласове се слушат. Двама души с мирни, благородни локални и световни задачи, които се допълват и обичат към този момент 25 години.

 
 
A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on May 24, 2018 at 9:06am PDT

 

Рания е родена през 1970 година Тя е палестинка, дъщеря на доктор в семейство с три деца. Родена е в Кувейт и отгледана в Тулкарм на Западния бряг. През 1991 година, по време на войната в Залива, Кувейт гони всички палестинци и фамилията се реалокира в Йордания. Рания приключва Американския университет в Кайро, а съвсем незабавно по-късно се връща в Аман, където стартира работа първо в Citi Bank, а след това и в Apple. Двамата се срещат през 1992 година на празненство, проведено от сестрата на Абдула, където той се влюбва на мига в красивата Рания. 

Само че тя никак не е уверена, че желае да излиза с възнисичкия принц, и въобще не му дава нито телефонния си номер, нито очаквания за среща.

„ В момента, в който я видях, разбрах, че това е тя. Беше обич от пръв взор. “

Абдула, несъмнено, намира телефона й по други способи и се впуска с целия арсенал на ухажването, с който разполага, с цел да я убеди да излязат най-малко един път. След фамозната кутия с белгийски шоколадови бонбони тя най-сетне с принуда склонява да се видят, само че не на обществено място. Така Абдула запретва ръкави вкъщи и научава няколко обичайни японски предписания, с цел да я зашемети най-малко с кулинарни умения. Ухажването му продължава с месеци, в които прави какво ли не – от излети с мотори из пустинята през водни ски в Червено море до персонално пилотирани панорамни полети с хеликоптер.

Няколко месеца по-късно
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР