Вероятно най-известната мокра риза в историята на телевизията беше продадена

...
Вероятно най-известната мокра риза в историята на телевизията беше продадена
Коментари Харесай

Продадоха на търг най-известната мокра риза в историята на телевизията

Вероятно най-известната мокра риза в историята на малкия екран беше продадена за 20 000 английски лири (25 000 щатски долара), само че без да е включена водата, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Бялата ленена дреха, носена от Колин Фърт в ролята на мистър Дарси в телевизионната акомодация на " Гордост и предубеждения " на Би Би Си от 1995 година, беше главен продукт на търг на кино и телевизионни костюми в Лондон.

Костюмът на Фърт - включващ ботуши, бричове от молескин и кадифена жилетка, беше продаден за двойно повече от най-високата предварителна оценка от 10 000 английски лири (12 700 щатски долара) по време на търга, проведен от аукционната къща " Кери Тейлър ".





Общата сума е 25 000 английски лири (32 000 щатски долара), откакто към нея се прибави таксата на аукционната къща, отбелязва Асошиейтед прес.

Сцената, в която героят, изигран от Фърт, излиза от езерото и изненадва Елизабет Бенет (Дженифър Ел), в миналото беше оповестена за най-запомнящия се ефирен миг във Англия.



По-късно тя беше пресъздадена в " Бриджъртън " в сцена с присъединяване на английския артист Джонатан Бейли. Фърт препраща към осъществяването си и с други свои функции в " Наистина обич " и " Бриджит Джоунс: " На ръба на разсъдъка ".

Сред другите предмети, оповестени за продажба, са бална рокля от тафта на " Кристиан Диор " от 50-те години на предишния век, носена от Мадона във кино лентата " Евита " през 1996 година, която беше продадена за 40 000 английски лири (50 000 щатски долара). Костюмът на Джони Деп за ролята на Икабод Крейн във кино лентата " Слийпи Холоу " има нов притежател против 24 000 английски лири (30 000 щатски долара).

Приходите от търга ще бъдат предоставени на фондацията " Брайт " - благотворителна организация за обучение в региона на изкуствата, учредена от носителя на " Оскар " за костюми Джон Брайт. Предметите са дарени от неговата компания " Коспроп " (Cosprop), отбелязва Асошиейтед прес.

Снимки: Българска телеграфна агенция


















Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР