Шестима така наречени аналогови астронавти“ от различни страни ще събират

...
Шестима така наречени аналогови астронавти“ от различни страни ще събират
Коментари Харесай

Аналогови астронавти ще търсят информация за мисия до Марс

Шестима по този начин наречени „ аналогови астронавти “ от разнообразни страни ще събират информация за възможен престой на Марс по време на четириседмична симулация, съобщи ДПА.

" Тази експедиция е достоверен тест за проучването на Червената планета и ще бъде ръководена от специфичен център за поддръжка на задачата в Австрия ", се споделя в известието.

Екипажът се състои от висококвалифицирани експерти в региона на геологията, роботиката и други и се управлява от немския здравен специалист Аника Мелес.

„ Аналоговите астронавти “ живеят в особено създаден хабитат и могат да напущат тези пространства единствено с прототипи на скафандри на OWF.



Според информацията в ръководения от Австрия план вземат участие над 200 откриватели от 25 страни. Това е към този момент 14-ата аналогова марсианска задача на Австрийския галактически фонд. Тя би трябвало да продължи до 5 април.

Това е една от петте организации в света, които са създали и произвели първообраз на скафандър за престой на Марс.

Според шефа на OWF Гернот Грома 50-килограмовият скафандър е оборудван с здравна телеметрия и затруднява всяко придвижване, тъй че употребяващия го да се усещат колкото се може повече като на Марс.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР